Матијашевић: Атмосфера кључна, Тумбаковић саставља тим

Нови спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић изјавио је да се нико неће мешати селектору А тима Љубиши Тумбаковићу у састављање тима и поручио да су сви играчи, укључујући и Луку Миливојевића и Матију Настасића, добродошли.

"Нико се неће мешати у тим Тумбаковићу, он ће састављати списак и одговарати за резултате. Не бих се превише освртао на оно што је било, гледам само напред. Не видим разлога да се неко од играча не одазове, али то ће зависити од селектора, ја ћу му бити продужена рука. Наравно сви су добродошли", рекао је Матијашевић на конференцији за медије.

Он је рекао да још није разговарао ни са једним од играча, само са селектором, те да ће Тумбаковић имати обавезу да разговара са репрезентативцима.

"Сви треба да играју, ако буде проблема умешаћемо се да помогнемо", јасан је Матијашевић.

Донедавни спортски директор Чукаричког, пре тога и АЕК-а из Атине, истакао је да га чека потпуно другачији посао него у клубовима.

"Овде се ради другачије, у клубовима купујемо-продајемо, овде имамо млађе селекције, А тим, у којем превасходно морамо да направимо добру атмосферу".

Матијашевић се захвалио председнику Славиши Кокези и осталим људима из ФСС на поверењу и додао да м у је част што ће радити посао који су пре њега обављали Горан Буњевчевић и Дарко Ковачевић.

"Са Буњом сам играо, велики човек, чуо сам се са Дарко, али ја имам свој систем рада и трудићу се да испуним поверење", истакао је Матијашевић, који је потписао двогодишњи уговор са Савезом, али како истиче свестан је да дужина његовог боравка на функцији зависи од резултата.

Матијашевић је, тренутно, задужен за све селекције, али ће ускоро добити помоцника за млађе категорије, док је Савез већ ангажовао Горана Гркинића, који ће бити координатор.

Његова прва утакмица, баш као и Тумбаковићу, биће дуел против Португалије 7. септембра.

"Специфична утакмица, али само због пораза у Украјини и онога што је донела та утакмица (смена Крстајића и оставка Ковачевића, прим. аут). Надам се да ће селектор Тумабковић и сви ми који смо уз њега направити добар резултат. Видећемо, увек има сутра, али сада је Португалија најважњја".

Када су у питању резултати млађиох селекција, Матијашевић истиче да је јасно да се ту нешто пољуљало, али да свакако циљ увек остаје пласман на финални турнир, а потом је прокоментарисао и долазак Ненада МИловановића на место селектора младе репрезентације.

"Нисам одлучио директно, али тренерски, мислим да треба дати шансу човеку и подржати га. Надам се да се неће бавити другим стварима, него само фудбалским", поручио је Матијашевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво