Звезди "пацка" у Хелсинкију, опомена за треће коло

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Хелсинкија у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона са 2:1. Шампион Србије је у првом мечу у Београду победио са 2:0 и са укупних 3:2 изборио пласман у наредно коло, где ће им противник бити бољи из дуела Копенхаген – ТНС

Бледо издање Црвене звезде у Хелсинкију донело је пораз од ХЈК-а од 2:1, али су победа у првом мечу од 2:0 и гол Јованчића у 57. минуту у реваншу били довољни за пролаз у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

ХЈК је солидно отворио меч и првих десетак минута био боља екипа. Како је време одмицало, Звезда је имала све већи посед и контролу над мечом. Обе екипе успевале су да дођу до опасне зоне, али је у првом полувремену недостајало финалног паса и концентрације у завршници.

Прво полувреме је завршено без голова и чинило се да ће Звезда и у другом слабијим темпом и мирним током контролисати противника и резултат.

Ипак, грешка Родића на својој половини и одличан продор Далстрома резултирали су голом Хелсинкија.

Од тог момента Звезда је заиграла боље, свесна опасности да би противник још једним голом анулирао предност из Београда.

Марко Марин је само десет минута након гола Хелсинкија одлично упослио Јованчића, који је уз мало среће успео да матира голмана домаће екипе и донесе изједначење.

Хелсинки је до краја меча показао велику борбу, упркос томе што су морали да постигну три гола уколико су желели да се пласирају у наредну фазу квалификација.

Финци су у судијској надокнади ухватили Звезду "на спавању", одличан пас и слаба реакција Стојковића довели су до гола Рискија у 92. минуту.

ХЈК је успео да савлада Звезду, али су скупо платили грешке у Београду и гол веома доброг Јованчића у реваншу, па Звезда са укупних 3:2 иде у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Противник у наредном колу биће им бољи из двомеча Копенхагена и ТНС-а из Велса.

Овако је протекао меч Хелсинкија и Звезде: 

19.49 – Крај меча, Хелсинки је славио победу од 2:1, али је Звезда укупним резултатом 3:2 изборила пласман у наредно коло.

19.47 – ГООЛ! Хелсинки води са 2:1 од 92. минута. Риски је стрелац у надокнади времена, пошто је искористио добру лопту свог саиграча, као и лошу реакцију Стојковића.

19.45 – Менсах у 90. минуту шутира са ивице шеснаестерца, али непрецизно и преко гола Борјана.

19.39 – Иванић је био у одличној шанси, али нема промене резултата. Бен је одузео лопту на противничкој половини и упослио саиграча ипак нешто јачом лоптом. Иванић је успео први да дође до лопте, али не и да је пошаље преко голмана.

19.29 – Поново период без превише занимљивих дешавања на терену. Звезда је након изједначења смањила темпо.

19.11 – ГООЛ! Звезда долази до изједначења, Јованчић је стрелац у 57. минуту. Добар напад Звезде, Марин је сјајно пронашао Јованчића, а овај уз мало среће тресе мрежу Хелсинкија.

19.02 – ГООЛ! Хелсинки води од првог минута у наставку. Стрелац је капитен Далстром. Родић је изгубио лопту, Далстром је успешно повукао контру, дошао у ситуацију за шут и матирао Борјана.

19.00 – Настављен је меч...

18.45 – Крај првог полувремена, након 45 минута нема постигнутих голова.

Најближи голу црвено-бели били су код шансе Бена у 12. минуту, док су гости припретили ударцем О'Шонесија са дистанце у 27. минуту. Обе екипе успевају да дођу до зоне шута, али на обе стране недостаје концентрација у финалном пасу и завршници.

18.31 – Јованчић и Марин су одлично развили конру Звезде, али је шут немачког интернационалца изблокиран на ивици шеснаестерца.

18.27 – О'Шонеси прети са велике удаљености, Борјан је интервенисао, али не најсигурније. Остаје 0:0.

18.25 – Без превише дешавања у наставку, Звезда је преузела иницијативу и контролу над мечом.

18.11 – Звезда ствара веома солидну прилику у 12. минуту. Родић је центрирао, а Бен главом шутирао, мало поред гола домаће екипе.

18.08 – Бољи старт Хелсинкија, који је у осмом минуту имао солидну позицију за постизање гола из слободног ударца, али је лопта завршила изнад гола Борјана.

18.00 – Почео је меч...

17.55 – Одређен број навијача у Хелсинкију истакао је заставе Албаније и Косова и бодри домаћу екипу, полиција их је преместила на други део стадиона, јер су били близу навијача Звезде.

17.50 – Навијачи Црвене звезде ушли су на стадион Хелсинкија.

17.35 – Главни арбитар меча је 40-годишњи Швајцарац Алаин Бијери, а помоћници су сународници Хеинигер и Курнаца.

17.00 – Делегација Црвене звезде стигла је на стадион Хелсинкија, где ће за сат времена играти реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.

16.40 – Познати су састави тимова за меч у Хелсинкију:

Хелсинки: Рудаков, Ало, О'Шонеси, Обилор, Рафиња, Кајринен, Синистера, Менса, Риски, Далстром и Тарасов;

Звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Кањас, Бен, Јевтовић, Марин и Боаћи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво