Платини брани Доменека

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини подржао је селектора француске репрезентације Ремона Доменека уочи одлуке Француске фудбалске федерације о његовој судбини на клупи селекције "триколора", овјавио је француски спортски дневник "Л'Екип".

После елиминације бившег европског и светског првака у првој фази Европског првенства у Аустрији и Швајцарској, у медијима у Француској поставило се питање опстанка Доменекa на челу репрезентације. Зато је фудбалски савез заказао састанак за 3. јули на којем би се одлучило о томе да ли ће Доменек и даље водити репрезентацију.

"Француска је била у тешкој групи на Европском првенству са Холандијом, Румунијом и Италијом. 'Амалгам' који је створио Доменек очигледно није успео да 'споји' старе и младе играче. Ипак, он је најбољи избор за даљи рад на клупи ове селекције", рекао је Платини.

Председник УЕФА је овај став образложио чињеницом да Доменек "најбоље познаје" француске репрезентативце.

"Сада се треба квалификовати за Светско првенство у Јужној Африци 2010. године. Доменек ће најбоље водити репрезентацију, јер познаје све играче. Сада не треба размишљати о Дидијеу Дешампу или Лорану Блану као евентуалним тзаменама за Доменека. Они би могли да буду добра решења, али не у овом тренутку", рекао је Платини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво