Звезда дочекује Јавор, Партизан у Инђији

Нова сезона Суперлиге започела је историјским тријумфом ТСЦ-а на Вождовцу. У данашњим утакмицама бранилац титуле Црвена звезда дочекује на свом терену Јавор, док Партизан у недељу гостује новом-старом суперлигашу Инђији.

Двомесечном одмору дошао је крај, поново ће се "терати лопта" широм Србије са главним питањем, трофеј првака осваја Црвена звезда или Партизан?

Црвено-бели су претходне две године били доминантан тим у првенству, постављали рекорде, али је вечити ривал мајском победом у финалу Купа и то на "Маракани" наговестио да може да смени Звезду са врха.

У тренутку када је примарна борба за Европу, Звезда за Лигу шампиона, а Партизан и Чукарички за Лигу Европе, фокус мора да буде и на домаћем такмичењу.

"Проблем" мање има вицешампион нишки Раднички, који је изненађујуће испао од естонске Флоре и у Суперлиги жели да поправи утисак већ од дуела са новосадским Пролетером у Нишу.

Чукарички у сјајном расположењу, због два убедљива тријумфа над Банантсом (3:0, 5:0), дочекује Напредак, док Војводина са новим тренером Ненадом Лалатовићем и великим амбицијама креће од меча против Мачве у Бачкој Паланци, јер се ради терен "Карађорђе".

У преосталим утакмицама Спартак и Рад се састају у Суботици и Младост и Радник у Лучанима.

За разлику од прошле сезоне, ове нема поделе бодова, с тим да је остао плеј-оф и плеј-аут.

На отварању нове сезоне у Суперлиги Србије фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе победили су синоћ у гостима Вождовац са 2:1 (0:0),

Дебитант у најјачем рангу у земљи славио је на "крову" головима Саше Томановића у 55. и Владимира Силађија у 75, док је стрелац за домаћина био резервиста Милош Стојчев у 70. минуту.

ТСЦ је тако стигао до прве, историјске победе у Суперлиги и најавио да неће бити епизодиста ове сезоне.

Распоред осталих утакмица 1. кола:

Субота: Спартак - Рад (18 сати), Црвена звезда - Јавор (20), Младост - Радник (20), Чукарички - Напредак (20), Војводина - Мачва (20).

Недеља: Инђија - Партизан (18), Раднички Ниш - Пролетер (20).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво