Лалатовић: Нема изговора, Војводина мора у Европу

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић, уочи старта нове сезоне и дуела против Мачве у Суперлиги, каже да не жели алиби и да је циљ пласман у Европу. Војводина сезону отвара у Бачкој Паланци као домаћин, јер се поставља нова трава на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду.

"Од када сам се вратио овде, моја велика жеља је да наставим у истом стилу као и први пут, односно са успесима и да опет играмо Европу. Прво коло је увек неизвесно, поготово што још увек правимо екипу и појачања долазе у ходу. Да би се уиграла и била на нивоу који желим, екипи ће сигурно бити потребно још времена, али за нас изговори не постоје, алиби никада нисам тражио, па ћемо дати све од себе да већ од првог кола побеђујемо и одведемо Војводину међу прва четири тима на табели. Војводина као клуб и Нови Сад као град то апсолутно заслужују", рекао је Лалатовић на конференцији за медије у Новом Саду.

Мачву је описао као квалитетног противника, а свој тим да још увек није на нивоу на којем би желео.

"Сваки тренер има неке своје принципе, па су их тако имали и моји претходници у Војводини. Мени је жао што нисам могао да будем са екипом од првог дана припрема, јер сматрам да је физичка спрема изузетно битан фактор за испуњење захтева које тражим од играча. На припремама смо одиграли четири-пет утакмица и остварили смо све победе, али то су били слабији противници од нас и зато не могу да будем сигуран у то у каквој смо форми. Јесте лепо побеђивати, али најбитније је да се то чини у првенству. У овом тренутку, сигурно нисмо у топ форми, али играчи брзо напредују, верујем да ћемо у пуној снази бити тек од трећег-четвртог кола".

Ове сезоне, за разлику од претходних, неће бити поделе бодова пред плеј-оф и плеј-аут и таква одлука се није свидела Лалатовићу.

"Искрено, више волим систем у којем се деле бодови, јер мање може свашта да се ради и не може да се деси да, рецимо, екипе које су при врху у плеј-ауту могу практично да одиграју седам утакмица без значаја, а сличних ситуација има и у плеј-офу. Мислим да са поделом бодова нема опуштања и свака утакмица је битна, а не волим ни кад се првенство заврши месец дана пре званичног краја такмичења", истиче он, додавши да му је жао што је његов доскорашњи клуб Раднички из Ниша испао из Европе од естонске Флоре.

Војводина је договорила долазак појачања, задњег везног из казахстанског Атирауа Жељка Филиповића, бившег капитена Марибора са искуством играња у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Утакмица између Војводине и Мачве игра се у суботу од 20 сати на стадиону "Славко Малетин Вава".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво