Нова ера српског фудбала – Вождовац и ТСЦ отварају Линглонг Суперлигу

Нова сезона Суперлиге Србије креће утакмицом између фудбалера Вождовца и новајлије ТСЦ-а из Бачке Тополе на "крову", док дан касније бранилац титуле Црвена звезда чека Јавор, а Партизан у недељу гостује новом-старом суперлигашу Инђији.

Двомесечном одмору дошао је крај, поново ће се "терати лопта" широм Србије са главним питањем, трофеј првака осваја Црвена звезда или Партизан?

Црвено-бели су претходне две године били доминантан тим у првенству, постављали рекорде, али је вечити ривал мајском победом у финалу Купа и то на "Маракани" наговестио да може да смени Звезду са врха.

У тренутку када је примарна борба за Европу, Звезда за Лигу шампиона, а Партизан и Чукарички за Лигу Европе, фокус мора да буде и на домаћем такмичењу.

"Проблем" мање има вицешампион нишки Раднички, који је изненађујуће испао од естонске Флоре и у Суперлиги жели да поправи утисак већ од дуела са новосадским Пролетером у Нишу.

Чукарички у сјајном расположењу, због два убедљива тријумфа над Банантсом (3:0, 5:0), дочекује Напредак, док Војводина са новим тренером Ненадом Лалатовићем и великим амбицијама креће од меча против Мачве у Бачкој Паланци, јер се ради терен "Карађорђе".

У преосталим утакмицама Спартак и Рад се састају у Суботици и Младост и Радник у Лучанима.

За разлику од прошле сезоне, ове нема поделе бодова, с тим да је остао плеј-оф и плеј-аут.

Распоред утакмица 1. кола:

петак:

20.00 Вождовац – ТСЦ

субота:

18.00 Спартак – Рад
20.00 Црвена звезда – Јавор
20.00 Младост – Радник
20.00 Чукарички – Напредак
20.00 Војводина – Мачва

недеља:

18.00 Инђија – Партизан
20.00 Раднички Ниш – Пролетер

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи