Нејмар на тромеђи – останак у Паризу, Барса или Јувентус?

Одлазак Бразилца Нејмара из редова Пари Сен Жермена све је извеснији, без обзира што му уговор истиче 2022. године. Нејмар се није појавио на почетку припрема француског шампиона, што је додатно подгрејало гласине да ће овог лета напустити "град светлости".

Потврду да Бразилац размишља да оде дао је и тренер ПСЖ-а Томас Тухел, након прве утакмице на припремама и победе над Динамом из Дрездена са 6:1.

"Увек сам разочаран када моји играчи касне. Ситуација је јасна између нас, али је сада све на клубу и Нејмару. Ми радимо заједно. Да ли сам знао да он жели да оде? Да, сазнао сам пре Копа Америка. Али, то је нешто што је између клуба и њега", истакао је Тухел.

Највише се причало о његовом повратку у Барселону, где је претходно провео четири сезоне и одакле је отишао у рекордном трансферу вредном 222 милиона евра. Међутим, пошто су Каталонци потврдили довођење Антоана Гризмана за 120 милиона европских новчаница, појавила се нова опција за Нејмара – Јувентус.

Његов отац и менаџер Нејмар да Силва Сантос Сениор био је у Торину где је имао састанак са Фабијом Паратичијем, спортским директором "старе даме". Није познато да ли је договор постигнут, али је јасно да се и италијански првак укључио за потпис 27-годишњег нападача.

Према писањима италијанске штампе, Јуве није озбиљно "загризао" за Нејмара и покушаће да га ангажује једино уколико процени да је његово довођење економски корисно.

У случају да успеју у намери да Бразилца "украду" конкурентима, "бјанконери" би постали најозбиљнији фаворит за освајање Лиге шампиона јер су овог лета, у тим у којем је већ Кристијано Роналдо, додали још Матајса де Лихта, Адријена Рабиоа, Арона Рамзија, Ђанлуиђија Буфона, Луку Пелегринија, Кристијана Ромера и Мериха Демирела.

Незадовољство играча натерало је управу "светаца" да размишља о продаји, упркос великом новцу који су издвојили 2017, па се тренутно тражи најбољи начин да се то изведе.

За сада је реално да то буду двојица фудбалера Барселоне, плус новац. Француски Екип наводи да због правила финансијског фер-плеја Блауграна не може да приушти трансфер Нејмара после Гризмана и да би у супротном смеру послала Кутиња и Усмана Дембелеа или Ивана Ракитића, уз додатак од 40 милиона евра.

Пре неколико месеца постојала је могућност и одласка у Реал Мадрид, али је она пропала након што је "краљевски клуб" довео Едена Азара и Луку Јовића.

Последња и најмање реална опција јесте евентуални останак у Паризу, због чега би клуб морао да пронађе решење за незадовољног играча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара