Звезда "преживела" Судуву, наредни ривал Хелсинки

Црвена звезда – Судува 2:1 (2:0). Екипа Црвене звезда савладала је на стадиону "Рајко Митић" литванског шампиона и пласирала се у друго коло квалификација за Лигу шампиона. Боаћи и Марин стрелци у првом полувремену сусрета, Гобељић непромишљеним искључењем у наставку донекле закомпликовао ситуацију. Топчагић у последњим секундама меча поставио коначан резултат. Противник српском шампиону у наредној рунди биће фински Хелсинки, а први меч је на програму већ у уторак у Београду.

Умало да црвено-бели од готовог направе вересију, али су победом над Судувом од 2:1 успели да се пласирају у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

После 0:0 из првог сусрета у Литванији, Звезда је била изразити фаворит да пред својим навијачима избори тријумф и наставак такмичења у елити.

И већ у четвртом минуту Ричмонд Боаћи искористио је асистенцију Бена и снажним ударцем донео велику радост навијачима на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је доминирала у првих 45 минута, иако није било изразитих прилика пред голом Кардума. Судува је покушавала из ретких контранапада, али само смушеност одбране домаће екипе доносила је гужву испред Борјана.

Сјајан напад и асистенцију Боаћија Марко Марин је у 29. минуту претворио у нови погодак.

У тим тренуцима постављало се питање само са колико голова ће шампион Литваније напустити Београд, а последњу шансу у првом делу пропустио је Боаћи, који је, уз помоћ голмана Кардума, погодио стативу противничког гола.

Звезда је и у другом делу наставила са нападима, али после непромишљеног и беспотребно оштрог старта Марка Гобељића све се некако преокренуло.

Десни бек Звезде поломио је ногу искусном Славицкасу и заслужено добио директан црвени картон. Звезда је остала са играчем мање на терену, а Судува добила прилику да нешто више уради у нападу.

Ипак, шансе су се ређале пред голом Судуве. Иванић, Бен и Марин покушали су да запечате судбину гостију, а у неколико наврата црвено-бели су тражили најстрожу казну од судије Фаркаша, али узалуд.

Судува је први пут озбиљније запретила тек у 86. минуту када је Шврљуга погодио пречку, а само два минута касније истом мером узвратио је Бен на другој страни.

Шест минута је продужена утакмица, а у самом финишу надокнаде Судува ипак стиже до поготка. Стрелац је био Михрет Топчагић, после добре одбране Борјана.

Међутим, није било времена за изједначење гостију, па ће Звезда у другом колу квалификација за елиту играти против финског Хелсинкија. Први меч на програму је у уторак у Београду од 19.00, реванш седам дана касније у престоници Финске.

Овако је протекао меч:

22.41 – Крај, Звезда је савладала Судуву са 2:1 и пласирала се у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

22.40 – ГОЛ! Судува смањује резултат у 95. минуту, очекује нас неизвесних 60 секунди. Стрелац је Топчагић.

22.35 – Истекао је 90. минут, играће се још шест минута надокнаде времена.

22.33 – На другој страни Бен има прилику да реши утакмицу, али погађа само пречку гола Судуве.

22.30 – Најбоља прилка за Судуву у 86. минуту, Шврљуга ударцем главом погађа пречку Борјановог гола.

22.27 – Већ трећи пут (двапут пао Бен, једном Стојковић) у последњих 15 минута црвено-бели и тренер Милојевић траже најстрожу казну, судија Фаркаш сматра да није било прекрашаја за једанаестерац.

22.07 – Принуђен је Милојевић да мења формацију, уместо нападача Боаћија у игри је десни бек Филип Стојковић. Истовремено, уместо Славицкаса у тиму Судуве је Хладик.

22.04 – Звезда у 60. минуту остаје са играчем мање на терену, пошто је због изузетно оштрог старта искључен Гобељић. Веома неопрезан био је десни бек Звезде, Славицкас је доживео прелом ноге. Језива сцена на стадиону "Рајко Митић".

21.58 – Торшавн и Хелсинки одиграли су 2:2 на Фарским Острвима у реванш мечу. Захваљујући победи од 3:0 у првом мечу фински шампион је прошао у друго коло и биће противник бољем из двомеча између Звезде и Судуве.

21.52 – Наставља Звезда са нападима. Поново је Боаћи у прилици, али је његов ударац непрецизан.

21.50 – Настављен је меч у Београду.

21.32 – Полувреме, Звезда сигурном игром води против Судуве 2:0.

21.24 – Још један одличан напад црвено-белих, Боаћи, после добре интервенције голмана Кардума, погађа стативу гола Судуве.

21.15 – ГОООЛ! Леп напад Звезде поготком завршава Марко Марин! Звезда од 29. минута води 2:0!

21.10 – Звезда напада, док навијачи на трибинама певају Синиши Михајловићу. Присталице црвено-белих развили су и транспарент подршке кошаркашу Огњену Кузмићу.

20.50 – ГОООЛ! Звезда води већ од четвртог минута, стрелац је Ричмонд Боаћи!

20.46 – Почео је меч, први напад за Звезду.

20.30 – Стадион Звезде није испуњен до последњег места, али је посета солидна на северној трибини.

20.00 – Утакмица се игра на стадиону "Рајко Митић" у Београду, а главни судија меча је Адам Фаркаш из Мађарске.

19.45 – Познати су састави тимова:

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Бабић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Иванић, Бен, Марин и Боаћи;

Судува: Кардум, Шврљуга, Керла, Јанкаускас, Живановић, Славицкас, Чађеновић, Голубицкас, Вербицкас, Топчагић и Готал.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво