Пораз Радничког у Талину, Флора са два гола предности долази у Ниш

Флора – Раднички 2:0 (0:0). Фудбалери Радничког забележили су пораз у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе. Лепик и Васиљев постигли голове у другом полувремену утакмице. Изабраници Сима Крунића имаће прилику да у реванш мечу у Нишу надокнаде минус из Талина и плсирају се у друго коло.

Фудбалери Радничког нису се прославили у првом мечу квалификација за Лигу Европе. Нишлије су у Талину поражени од Флоре 2:0 и у реваншу их очекује велики посао уколико желе да наставе европску авантуру.

Није Флора екипа које се треба плашити, али Естонци су у првом дуелу двомеча одиграли мушки, стрпљиво, а на крају су успели да постигну два поготка против успаване екипе Радничког.

Истина је да су изабраници Сима Крунића још у припремном периоду, да је велики део екипе измењен и неуигран у односу на прошлу сезону, али чињеница је да сваки пораз српских екипа у евротакмичењима боли и умањује национални коефицијент који може бити значајан у блиској будућности.

У првом полувремену утакмице нисмо видели готово ништа, а наговештај некаквих дешавања имали смо у 52. минуту, када су обе екипе пропустиле прилику да дођу до предности.

Прво је погрешио голман Флоре Игонен, али Нишлије нису успеле то да искористе, да би у наставку акције Васиљев изашао очи у очи са Петровићем, али голман Радничког одлично реагује.

У 75. минуту Флора стиже до поготка. После центаршута са леве стране, упућена је лопта ка голу Петровића, који је одлично интервенисао, али није имао среће јер се лопта одбила пред сам гол, а на њу је налетео резервиста Лепик и затресао мрежу Радничког.

Нишлије су кренуле ангажованије ка голу ривала, а Флора у 89. минуту, после брзог контранапада, долази и до другог поготка. Стрелац је био Васиљев, који је из неколико покушаја успео да пошаље лопту иза леђа Петровића.

Реванш меч игра се за седам дана у Нишу, а Раднички ће покушати да надокнади минус од два гола и пласира се у друго коло и двомеч са немачким Ајнтрахтом.

Овако је протекао меч у Талину:

19.48 – Крај меча, Флора је савладала Раднички са 2:0 и има два гола предности пред реванш у Нишу.

19.44 – ГОЛ! Флора у финишу меча постиже и други погодак – 2:0! Васиљев је стрелац за домаћу екипу, после неколико покушаја и неколико одбрана Петровића, искусни репрезентативац Естоније дуплира предност своје екипе.

19.36 – Искусни Саша Стојановић је ушао у игру уместо Дејана Мелега, мало времена за Раднички да избегну пораз у Талину.

19.29 – ГОЛ! Флора од 75. минута води 1:0! Резервиста Лепик, који је само пре два минута ушао у игру, користи гужву у петерцу Радничког и са гол-линије убацује лопту у мрежу.

19.25 – Још једну измену врши Симо Крунић, уместо Бојовића у игри је Макарић.

19.17 – Прва измена у тиму Радничког, уместо Немање Томића у игри је Вељко Батровић.

19.06 – Две велике прилике у само једном минуту. Прво је погрешио голман Флоре Игонен, али Нишлије нису успеле то да искористе, да би у наставку акције Васиљев изашао очи у очи са Петровићем, али голман Радничког одлично реагује.

19.00 – Настављен је меч.

18.45 – Полувреме, без голова у Талину.

18.40 – Први жути картон на мечу добио је леви бек Радничког Ђорђевић, који је спречио брз контранапад екипе Флоре.

18.30 – Пола сата игре у Талину. Раднички углавном контролише игру, има више лопту у свом поседу, али без озбиљнијих прилика на обе стране.

18.14 – Прошло је 15 минута од почетка меча, готово ништа нисмо видели од играча две екипе. Неки би рекли "почетно испитивање снага"...

17.59 – Почео је меч у Талину.

17.55 – Утакмица се игра на стадиону "Лилекула" у Талину, а главни судија меча је Александру Теан из Молдавије.

17.45 – Састави тимова:

Флора: Игонен, Камс, Куск, Пург, Јарвелајд, Крејда, Ајнсалу, Васиљев, Ливак, Милер и Сорга;

Раднички: Петровић, ђорђевић, Остојић, Тодоровски, Ђорђевић, Бондаренко, Јирка, Нома, Мелег, Томић и Бојовић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво