Звезда нападала али и показала слабости, реми у Литванији

Фудбалери српског шампиона Црвене звезде одиграли су нерешено, 0:0 против литванске Судуве у гостима, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона. Београђани су били бољи тим, али нису успели да пронађу пут до мреже расположеног голмана Кардума. Реванш је наредног уторка у Београду.

Изабраници Владана Милојевића су у првом званичном мечу сезоне приказали два лица, и оно добро али и оно лоше.

Прво полувреме је било солидно, Звезда је контролисала дешавања на терену и било у налетима опасна по гол Кардума. Ипак, хрватски чувар мреже је неколико пута одлично реаговао и спречио погодак за српског шампиона преко Бена, Боаћија и Марина, који је био најагилнији. 

У другом делу, иако се очекивао још јачи атак ка голу домаћина, то се није десило. Судува је уласком Гатела и Голубицкаса постала пуно конкретнија, али је две најбоље шансе имао дефанзивац Керла и срећом по Борјана и екипу био непрецизан.

Црвено-бели су углавном нападали тако што је Марин стварао и креирао шансе, али и поред притиска он и саиграчи нису пронашли пут до мреже Кардума.

У 78. минуту српски тим је вероватно оштећен за пенал, после ударца који је Марин упутио ка казненом простору, играч Судуве је очигледно играо руком али судија није показао на белу тачку.

До краја су Београђани покушавали рекло би се јалово и без озбиљније претње, и поред улазака офанзифнијих играча Кањаса, Павкова и Вукановића.

Прилику за поправљање утиска имаће већ наредног уторка, за када је заказан реванш на стадиону "Рајко Митић".

Остали резултати: Астана - Клуж 1:0 (0:0), Арарат - АИК  2:1 (2:1), Хелсинки - ХБ Торшавн 3:0 (2:0), Номе Каљу - Шкендија 0:1 (0:0), Сарајево - Селтик 1:3 (1:1), Диделанж - Валета 2:2 (2:0) и Њу Сејнтс - Фероникели 2:2 (0:0).

Ток меча: 

21.50 – КРАЈ УТАКМИЦЕ, Судува и Црвена звезда одиграли су нерешено, 0:0. 

Иако су били бољи ривал, играчи београдског тима нису успели да се из Литваније врате са предношћу, а након виђеног у другом делу, када је Судува неколико пута озббиуљно претила, то можда и није толико лош резултат. 

21.33 – Шанса за Звезду, Марин је био надомак шеснаестерца, упутио лопту која удара једног играча судуве у руку али судија је остао нем. Чини се да је српски првак оштећен за пенал. 

21.45 - Притисак Судуве у финишу, али Бабић два пута добро интервенише.

21.31 - Добра прилика за Звезду! Родић је волејом распалио по лопти са 12-13 метара, али је она отишла мало преко гола домаћина. Звезда агресивнија у последњих неколико минута...

21.27 – Убрзо потом Павков мења Боаћија.

21.26 – Прва измена у Црвеној звезди - Шпанац Кањас ће дебитовати, заменио је Јовичића. 

21.23 – Велика, стопостотна шанса за Керлу, који са три метра промашује гол и поред тога што је Бројан већ био на земљи. Лопта одлази тик поред леве стативе. Домаћин све опаснији...

21.17 – Две одличне прилике у 61. минуту! Прво је Вербицкас одлично шутирао главом са десетак метра и ставио Борјана на озбиљна искушења, да би у противнападу Марин одлично прошао, предриблао два играча и правовремено упослио Бена, који са десетак метара лоше шутира и од те прилике Звезда је добила само корнер. 

21.04 – Опробао је Јованчић шут са дистанце, али без већих проблема за Кардума 

21.00 – Настављен је меч... 

20.46 - Крај првог полувремена, без голова у Маријамполу. Судува - Црвена звезда 0:0. 

20.44 – Нова добра шанса за Звезду, Бен је упутио добру лопту ка Боаћију искоса са десне стране, али нападач из Гане није успео да до ње дође на три-четири метра од гола.

20.40 – Опасна контра играча Судуве, два на два, али Милуновић добро удваја и отклања опасност која је претила Бројану. 

20.23 – Запретила је Звезда добро организованим нападом, али је Бен заустављен надомак линије шеснаестерца, па је досуђен слободан ударац. Након тога Марин погађа живи зид...

20.10 – Први озбиљнији напад домаћег тима виђен је у десетом минуту, али је Борјан био присебан и концентрисан. 

20.08 – Први жути картон на мечу доибија Јовичић у осмом минуту, потпо је зауставио опасну контру домаћег тима. 

20.07 – И Бен се нашао у доброј шанси, али Кардум поново брани након што је био на правом месту. Добар почетак црвено-белих из Београда који на овом мечу играју у плавој гарнитури дресова... 

20.06 – Прва озбиљнија прилика за Звезду, лепу дубинску лопту Гобељића одлично је прихватио Иванић, шутирао искоса са десне стране са 8-9 метара али је Кардум био добро постављен. 

20.00 – Почео је меч, са центра су кренули играчи београдског тима... 

19.30 – Састав домаћина је Кардум, Шврљуга, Керла, Јанкаускас, Живановић, Славицкас, Матулевичијус, Чађеновић, Вербицкас, Топчагић и Тадић 

19.15 – Позната је стартна постава српског тима:

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара