РТС на лицу места: Рапорт из Маријампоља пред дуел Судуве и Звезде

После годину дана Црвена звезда ће поново играти против Судуве. Први меч квалификација за фудбалску Лигу шампиона можете пратити у уторак од 20 сати на Првом програму РТС-а. Из литванског Маријампоља са последњег тренинга црвено-белих јавља се Душан Албијанић.

Kиша, али и више него пријатних 19 степени дочекало је у Маријампољу експедицију Црвене звезде. Вољом жреба играчи Црвене звезде ће се састати са екипом Судуве други пут за мање од годину дана у оквиру квалификација за Лигу шампиона.  

Подсећања ради екипа Црвене звезде је у обе утакмице била боља од литванског шампиона и укупним резултатом од 5:0 пласирала се у наредну рунду такмичења.

Тренер Владан Милојевић на пут је повео 21 играча. Ко ће од њих бити у стартној постави одлучиће непосредно пред почетак утакмице.

Шеф струке нашег првака изузетно цени екипу Судуве. Наглашава да његовим фудбалерима неће бити лако, али верује у позитиван резултат.

„Сматрам да је Судува много боља екипа, такмичарски, него што је била прошле године. У сваком случају очекује нас јако тешка утакмица. Тако да надам се да смо се припремили на најбољи могући начин за сутрашњу утакмицу. Није тајна да је ово нама прва такмичарска утакмица. С друге стране играмо против екипе која је у фул такмичарском ритму", рекао је тренер Милојевић.

Иако је са екипом допутовао у Маријампољ, Милан Павков није био на тренингу. Без обзира на ту чињеницу биће у саставу за предстојећи сусрет.

Играчи су видно расположени одрадили и последњи тренинг пред прву утакмицу у оквиру квалификација за Лигу шампиона и добро су скенирали првог ривала у борби за најелитније фудбалско такмичење у Европи.

„Знамо их добро, исти је тренер, исти је принцип њихове екипе, неки играчи су промењени мање више, то је иста екипа од прошле године", изјавио је Филип Стојковић.

„Што се тиче прве утакмице даћемо све од себе. Добро смо анализирали противника и мислим да, ако уђемо максимално, да би требало да остваримо добар резултат", додао је Срђан Бабић.

Према речима организатора фудбалери Црввене звезде имаћи и подршку око 100 најватренијих навијача, популарних „делија" у првој утакмици против екипе Судуве.

Сусрет се игра на стадиону Арви арена, чији је капацитет нешто више од шест хиљада гледалаца. Меч се игра уторак од 20.00 часова, директан пренос је на нашем Првом програму, стрим је на РТС Планети.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво