Tомане: Рикардо ми је рекао, Звезда je највећи клуб на Балкану

Нови нападач Црвене звезде, Португалац Томане, открио је да је са фудбалером Партизана Рикардом Гомешом причао о доласку у Београд и да му је земљак пренео да је Црвена звезда највећи клуб на Балкану.

Томане је у Звезду дошао из Тонделе, потписао је уговор на три године и задужио дрес са бројем 17.

"Разговарао сам са неколико играча који су играли у Србији и региону. Причао сам између осталог са Рикардом који ми је рекао да је Звезда највећи клуб на Балкану. Пратио сам игре Црвене звезде претходне сезоне. Црвено-бели су били одлични и надам се да ћемо уз мало среће поновити успехе и у овој сезони", рекао је Томане на промоцији на стадиону "Рајко Митић".

Најбољи стрелац Тонделе додаје да му је мотив и што је сјајне игре у Звезди пружао и његов сународник Уго Вијеира.

"Познајем Уга, оставио је сјајан утисак и постао љубимац навијача. Надам се ћу оставити траг, чак и дубљи од мог претходника из Португалије. Нисам пред себе поставио циљ у виду броја погодака, не желим да се оптерећујем тиме, али се надам да ћу бити ефикасан. Подређујем лични учинак тимском. Било би ми лакше да сам од првог дана припрема са тимом, али сам спреман. Надам се да ћу брзо изборити место стартера".

Он је додао да је срећан што су се преговори, који су се одужили, на крају успешно завршили.

"Саиграчи су ме одлично прихватили и предстоји само да напорно радим и пружим што више на путу клуба до успеха. Тренирао сам у ишчекивању трансфера, преговори су се одужили иако сам ја врло брзо договорио своје услове. На крају сам веома срећан и задовољан", закључује Томане.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела истакао је да је чак годину и по дана пратио Томанеа.

"Ради се о одличном играчу који сјајно игра ногама и главом. Веома је брз, али га не видим на боку, очекујем да своје физичке предиспозиције односно брзину и снагу примени на најистуренијој позицији. Желели смо га и прошле сезоне, али смо трансфер успели да реализујемо тек овог лета. Желим му прегршт успеха у Црвеној звезди", навео је Мркела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво