Тумбаковић за РТС: Да подигнемо ниво патриотске одговорности

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Љубиша Тумбаковић, рекао је гостујући у Београдској хроници да жели да се пронађе селекција играча и модел игре који ће донети резултат, а истовремено и да се подигне ниво патриотске одговорности у националном тиму.

Бити селектор Србије је најпријатнија али и најнезахвалнија дужност у овом тренутку. Сви воле да се играју селектора, састављају тим, траже грешке...

"То је српски синдром – свако воли да ради оно што не зна. Ја ћу се потрудити да направим нешто што је нормално, спонтано, нешто што можда изгледа лагано, али није... Треба направити селекцију, квалитетан начин игре који ће донети резултат... Ако све то успемо, нема проблема, прихватам, сви смо селектори", рекао је Тумбаковић.

Доста се говорило ових дана о играчима попут Матије Настасића и Луке Миливојевића, којих није било у дресу репрезентације у протеклом периоду. 

"Овог момента имамо приоритете – да направимо списак играча и у А тиму и младом, који су играли на претходним мечевима и формирамо групу играча који могу да одмах да одговоре на задатке."

Многи се питају како играчи који су носиоци игре у својим клубовима, међу најбољим на свету, не пружају такве игре у репрезентацији. 

"Очигледно је грешка у нама тренерима... Такође, услови у којима играју у клубовима су другачији, ред, дисциплина, професионални уговор... Овде је друга димензија. Играју за своју државу и тај ниво дисциплине морају да имају и према својој држави и грбу", рекао је Тумбаковић.

Селектору је јасно шта треба да се уради у наредном периоду. 

"Морамо да направимо композицију екипе, модел игре који одговара потенцијалу играча, а у исто време да подигнемо ниво патриотске одговорности."

А да ли ће Србија играти на Европском првенству?

"Обећавам да ћу дати све од себе. Све што имам у себи желим да пренесем на играче."

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво