Тумбаковић за РТС: Захтеви су велики, тражи се резултат

Љубиша Тумбаковић, нови селектор Србије, био је гост Другог дневника РТС-а, за који је говорио шта њега и репрезентацију Србије очекује у наредном периоду.

Србија има новог селектора. Љубиша Тумбаковић биће на клупи "орлова" до 2021. године.

"Готово да сам изгубио наду, али су људи из Савеза препознали да бих ја могао да будем селектор. Врло сам срећан и поносан на минули рад, вероватно сам због тога селектор. Професионални изазов је већи неко икада пре. На основу искуства, знања и жеље покушаћу да остварим нешто што сам желео пре 20 година."

Селектора у наредном периоду очекује велики посао.

"Логично се намеће да се направи програмска активност. Има ту пуно посла, од комплетирања стручног штаба, разговора са играчима, гледања утакмица А и младог тима... Треба комплетирати један шири списак и издефинисати групу играча која може да изнесе терет овог такмичења. Захтеви су велики, резултат се тражи. Имамо поправни у марту у виду баража, али покушаћемо све да оно што желимо остваримо кроз циклус квалификација за ЕП."

Фудбалску јавност у Србији, између осталог, занима и у каквој ће формацији играти Србија.

"Свако од нас је препознатљив по неком начину игре. Формација је распоред играча на терену. У односу на квалитет играча, направићу препознатљив стил игре и формираћу распоред играча на терену. Спољни фактори су саставни део резултата. Можемо све да направимо, добру и квалитетну утакмицу, да будемо задовољни како играчи играју, а да изостане резултат. На резултат могу да утичу спољни фактори. Као на Светском првенству против Швајцарске, када су нас оштетиле судије. Треба држати концентрацију, тежити ка циљу, имати јединство у оквиру екипе, треба подићи на највећи ниво патриотизам. Ако то будемо успели, резултат ће доћи."

Три и по године провео је на кормилу Црне Горе, а сарадња је раскинута пошто је одбио да води репрезентацију на утакмици против тзв. Косова.

"Прошло је више од месец дана од тада. Имао сам три и по прелепе године у Црној Гори. Имао сам фантастичну атмосферу, одличан однос са Савезом и новинарима, нарочито са играчима. Тог момента, нисам препознао да бих могао да будем део те утакмице. Кад не одговориш захтевима који се пред тебе стављају, логично је да добијете отказ, то је потпуно нормално. Желео сам да нађем посао ван Србије, али све се скоцкало да сам данас овде, постао селектор Србије и сада идем у ново спортско доказивање."

Прву утакмицу као селектор, Тумбаковић ће имати у септембру, када селекција Португалије гостује у Београду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво