ФК Војводина, нови стадион за амбициозне спортске циљеве

Фудбалски клуб Војводина изградиће нови стадион на месту садашњег "Карађорђа" вредан 25 милиона евра, најавио је генерални директор Душан Бајатовић.

Бајатовић је, на Скупштини на којој је гласањем дат мандат новим функционерима ФК Војводина, поручио је да ће нови стадион бити изграђен уз подршку Републике Србије.

"Власник стадиона биће Град Нови Сад, који ће га добити на поклон од ЈП Србијагас, с обзиром на то да ће ово предузеће, као генерални спонзор ФК Војводина, бити главни финансијер тог пројекта. Капацитет ће бити 16.800 места и испуњаваће све највише светске стандарде", изјавио је Бајатовић, а пренео сајт клуба.

На Скупштини је речено да садашњи "Карађорђе" тренутно не испуњава услове чак ни за треће коло квалификација за Лигу Европе у сезони када новосадски клуб није изборио излазак на евро-сцену.

ФК Војводина је у минулом периоду значајно отплатио део дуговања јер је уложено око седам милиона евра новцем од спонзора, привредника и донекле од продаје играча, подсетио је Бајатовић.

"Тиме је урађено око 80 посто финансијске консолидације клуба. Нажалост, добар део тих средстава је искоришћен за враћање старих дугова, али зато ова нова управа том врстом проблема неће бити толико оптерећена. У клубу сада имамо нову организацију и веома амбициозне спортске циљеве", наводи Бајатовић.

Нови председник клуба Војислав Гајић изјавио је да ће сви дугови бити решени најкасније до две године и позвао на разумевање и стрпљење.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво