"Орлићи" и они који су знали шта ће да се деси

"Знао сам." Шта си знао? Како си знао? Увек то "знао сам" када се нешто заврши. И још са оним ликујућим призвуком. Ниси ти знао ништа. Него си причао тек да причаш. И лако је рећи нешто негативно, нешто дефетистички. Знао си... ма да...

Нема ту лажи. Историја фудбалске репрезентације Србије препуна је разочарања. Али лаже свако ко тврди да је то типично за српски менталитет. Шта је онда Новак? "Па Новаку ионако држава ништа није помогла, њега су родитељи одгајили, тренирао је у иностранству..."

Ајде... А Новак је одрастао међу Немцима, васпитавали су га Швајцарци, браћа су му Американци а родитељи из мешовито норвешко-руског брака док је похађао аустралијску спортску академију.

Али да изузмемо Новака, на пример. А Ивана Шпановић? Шта је са њом? Она је изузетак, кажу. Добро, а Милица Мандић, Тијана Богдановић, Давор Штефанек... То су индивидуални спортови. Знам, па ако су индивидуални спортови, то не значи да они сами тренирају, сами бирају исхрану, сами праве план припрема и живе... на Зеленортским острвима.

Али добро и то, а шта је са ватерполистима, шта је са кошаркашима и кошаркашицама, ко је светски првак у женској одбојци, шта је са одбојкашима, можда се и рукометаши врате на то место... а шта је са, на пример, куглашима. Да ли знате да они доминирају светским спортом? Српска репрезентација има такву доминацију у куглању да је то невероватно.

И на крају последњи адут... знам, али знаш ли ти колико људи игра фудбал. И колико је ту новца. И колико га прати. Знам, веруј ми. Боље него ти.

Али то нема везе са менталитетом. Нису клинци на Новом Зеланду били светски прваци зато што им је ветар дувао јако у леђа, противник се предао у полуфиналу и највећи ривал био суспендован због _______ (уписати по сопственој жељи).

Ова екипа вечерас је екипа која има светске прваке. Ова екипа има најскупљег играча на турниру, има фудбалере који су чланови Реала, Бенфике, Ајнтрахта, Фиорентине, Бордоа, Олимпика из Марсеља, Торина, Андерлехта, Олимпијакоса, Звезде и Партизана...

И немојте да ми причате "знали сте". Нико није знао пре овог турнира шта ће да се деси.

Изјава Андрије Живковића да нисмо аутсајдери против Немаца вечерас и да идемо на три бода по мом мишљењу јесте прејака.

Али ствар је у томе да ће утакмица показати ко је у праву.

Ја не знам шта ће се десити. Нити сам знао шта ће се десити пре овог првенства.

Али бих тако волео да питам: "Је ли, јеси ли знао? Јеси ли и ово знао?"

Па да видимо вечерас ко шта има да каже. Пре свега она група у црвеним дресовима која изађе на терен. А кад се заврши, хајде онда да сводимо рачуне па да видимо ко је шта знао. И ко није. И због чега.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво