Србија против Немачке за повратак наде

Млада репрезентација Србије од 21 сат (директан пренос РТС) игра меч другог кола Групе Б на шампионату Европе, а противник јој је изабрани тим Немачке.

Екипа коју је селектирао и коју води Горан Ђоровић поражена је у првом мечу против Аустрије (0:2). То, узето за себе, можда и не би било толико страшно, али тај пораз је био последица наглашено слабе партије "орлића".

Међутим, објективни индивидуални квалитет који поседује Србија у овом узрасту увек је добро полазиште за оптимизам, стога не постоји разлог да се љубитељи фудбала у нашој земљи не радују мечу у којем би победа вратила Србију у борбу за полуфинале.

"Чим се изгуби утакмица – колектив је подбацио. И нема разлога да нешто радикално мењамо. Ови играчи су нам у прошлости дали много тога и не треба да после једног пораза све то заборавимо. Није ни њима лако пао овај пораз, али морају да се подигну. То је све спорт, постоје победе и потоје порази", рекао је селектор Ђоровић.

Андрија Живковић, капитен Србије и неко ко има позамашно искуство у побеђивању у дресу репрезентације, описује како су се он и саиграчи осећали између две утакмице.

"После утакмице нисмо ни могли да разговарамо, вруће су главе биле, боље је било пустити да преноћи. После смо разговарали, договорили се да не смемо да улазимо у меч као против Аустрије. Морамо јаче, агресивније, паметније. Добили смо један велики шамар и уверен сам да смо се тргли, добро размислили о свему. Бићемо паметнији сада, јер имамо ми шта да покажемо", рекао је Живковић.

У другом мечу групе Б, који се игра у првом термину од 18.30, играју Аустрија и Данска.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво