Хрвати немоћни против Румуније, преокрет Француза

Фудбалери Румуније победили су Хрватску резултатом 4:1 у првој утакмици групе Ц на Европском првенству за младе. Румуни су били много бољи ривал од Хрвата и заслужено дошли до првог тријумфа на У21 шампионату Европе. Репрезентација Француске је после преокрета савладала Енглеску са 2:1.

Већ у 14. минуту било је 2:0 за момке у жутим дресовима – прво је Пушкаш сигурно искористио једанаестерац, да би Јанис Хаџи неколико минута касније удвостручио предност Румуна.

Јанис је, иначе, син прослављеног фудбалера Георгија Хаџија.

Међутим, у 18. минуту "ватрени" су се вратили преко Влашића и чинило се да могу да играју егал.

Није било тако, екипа коју води Ненад Грачан није ни припретила до краја и једино што је успела јесте да прими још два поготка.

Леви бек Соса је направио велику грешку испред свог казненог простора, њу је искористио Баљута и тада је решено питање победника.

У завршници, Румунија је постигла и четврти гол, а стрелац је био Адријан Петре.

У другој утакмици групе Ц у дерби мечу Француска је после преокрета у последњим моментима меча стигла до победе против Енглеске - 2:1.

Французи су на овом мечу промашили два пенала. Прво је Дембеле у 25. минуту био непрецизан. Ипак први су повели Енглези у 54. минуту. Сјајан соло продор Фолдена, који ј еуспео да превари одбрану Француза и затресе мрежу.

Французи су други пенал промашилу у 66. минуту. Ауар је погодио стативу. Ипак успели су да изједначе у 89. минуту преко Икона, који се одлично снашао у казненом простору и матирао голмана Енглеске.

Триколори су до тријумфа дошли у последњем, петом, минуту надокнаде времена. После корнера створила се гужва у казненом простору, а Ван-Бисак је сместио лопту у сопствену мрежу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво