Селектор Аустрије: Поједини играчи имају посебан мотив

Млада репрезентација Аустрије одржала је конференцију пред меч са Србијом на стадиону Нерео Роко у Трсту. Утакмица се игра у понедељак од 18.30 а ове екипе биле су противници у квалификационој групи.

"Неће бити као до сада", речи су капитена Аустрије пред утакмицу са Србијом. А до сада су биле две утакмице - у једној је Србија победила, у другој је било нерешено. Капитен репрезентације Аустрије Филип Леинхарт мисли да неће бити као у тим мечевима.

"Ово је потпуно други меч, ово је друго такмичење и неће бити као на тим утакмицама", каже 22-огодишњи играч Фрајбурга.

Селектор Вернер Грегорић има поштовање за репрезентацију Србије и каже да једна ствар може да утиче на ток меча.

"То је добар тим, технички јако уверљив. Ми ћемо се пре свега базирати на одбрани и жељи да искористимо шансе које нам се укажу. Не знам да ли ће их бити много, али то је наш циљ".

"Истина је да има играча са истог говорног подручја. И мислим да ће они имати посебан мотив. А верујем да ћемо то у неким тренуцима искористити као предност. Јер неколико наших играча познаје српски језик. Ипак, и Лука Јовић зна немачки... Али ту би могла да буде наш мали добитак".

У репрезентацији Аустрије има неколико играча који су дебитовали за А тим али и неколико оних који изостају из различитих разлога. Због жеље да се одморе (Лазаро), повреде (Вебер) и одлуке клуба (Конрад).

Меч почиње у понедељак у 18.30. У групи Б од 21 час играју Немачка и Данска. Даље иде првопласирани тим из групе и најбољи другопласирани из три групе.

број коментара 0 Пошаљи коментар