Матићев пољубац за чика Арсу

Школа фудбала Обреновац 1905. обележила је сјајан јубилеј, 20 година постојања. Отворен је и нови тренинг центар Немања Матић. Опширније у причи Немање Матића.

Легендарни фудбалски стручњак и тернер Миодраг Арсовић Арса покренуо је у ратној 1999. години школу фудбала Обреновац 1905, која је у претходне две деценије изнедрила велики број репрезентативаца наше земље. Немања Матић, Иван Обрадовић и Филип Ђуричић само су неки од њих, а управо су та три прослављена фудбалера посетила своје прве тренере на обележавању 20-годишњице постојања чувене фудбалске школе.

Наши репрезентативци кажу, Арса нас је пре свега научио да будемо добри људи.

"Тачно је, дисциплина је на првом мсту, ако ниси дисциплинован, не можеш ни да напредујеш. Сви су они добри момци, из добрих породица, и што је најважније, дисциплиновани и радни. То је прави пут до успеха", рекао је Миодраг Арсовић, фудбалски тренер ФК Обреновац 1905.

Арсовић је оставио, пре свега феноменалне тенере, сјајне људе да наставе да раде са децом.

"Мислим да су ови тренере које имам ја сада, далеко најбољи у овом послу, зато што нико од њих који су почели пре 20 година није отишао. Специјализовали су се за ово и имају око, знају шта коме треба, воде евиденцију, ако треба да се поправи лева нога, скок и тако даље, они све то одраде и онда тек ја наступам", додао је Арсовић.

"Сада имамо некако пријатељски однос, а раније је то био однос тренер-играч и ми смо се њих некако плашили... Када смо поново ушли у свлачионицу, ја сам питао Фићу Ђуричића – 'Фићо хоће ли сада Арса поново да нас грди?'... јер када нам у полувремену каже уђите у свлачионицу, то значи да нешто није у реду", изјавио је Немања Матић, фудбалер Србије.

Школа фудбала Обреновац 1905. бави се радом са најмлађима, који започињу своје прве фудбалске кораке, и у школи фудбала остају до 14. године, а онда они најталентованији настављају свој пут у другим клубовима широм Србије, Европе и света.

"Најважније је то што нас је научио да волимо фудбал, јер смо овде као клинци, без обзира на то шта смо радили на тренингу, које вежбе, нити физичка припрема, нити било шта што они данас раде, најважније је било то што смо волели да долазимо овде да играмо фудбал и да побеђујемо, то је најважније", истакао је Ђуричић.

Наши репрезентативци и даље памте речи свог првог тренера, Миодрага Арсовића.

"Да будемо скромни, истрајни, наравно упорни, научили смо много тога везано за фудбалске ствари, и то је некако остало од малена и то нас је пратило кроз каријеру", навео је Иван Обрадовић.

На теренима Фудбалског клуба Обреновац 1905. отворен је и нови тренинг центар под називом "Немања Матић".

"Сјајно је бити овде, са чика Арсом и свим људима са којима сам некада радио и лепо их је видети све заједно на окупу. Чини ми се да из године у годину све више деце има што ме посебно радује. На овом терену овде сам и ја почео да играм фудбал", додао је везиста Манчестер јунајтеда.

"Ово је заиста изванредно, веома лепо и враћа 20 година уназад, и они сами, наши репрезентативци, а моји бивши играчи када дођу, сећају се како су они некада долазили да гледају неке друге, а сада су они у улози и знају колико то деци значи и они заиста сваке године дођжу и то испуне, и деца су више него задовољна, као и ми, њихови стари учитељи", образлаже Мирослав Митровић, тренер школе фудбала ФК Обреновац 1905.

"Арса увек организује нешто да нас окупи и мало је таквих људи у Србији који са таквим ентузијазмом прилазе овој деци и наравно да ћу се увек одазвати позиву", додаје Немања Матић. 

Једно је сигурно – оваквим приступом и радом, нема сумње да ће школа фудбала Обреновац 1905. и у наредним деценијама изнедрити још много репрезентативаца наше земље.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2019, 07:23) - avet [нерегистровани]

Matkiss

Ljubi ljubi al glavu ne gubi :)