Чеферин најавио измене у одређивању домаћина финала

Председник Европске фудбалске уније, Александар Чеферин, на предавању које је држао на Оксфорду, чврсто је бранио одлуку да овогодишње финале Лиге Европе буде одиграно у Бакуу. Најавио је и да би убудуће могло да дође до промена у начину одређивања домаћина финала.

Овогодишња финала најважнијих Уефа клупских такмичења била су тема бројних критика навијача што због удаљености места одржавања, што због малог броја улазница за навијаче клубова који играју финале попут навијача Ливерпула и Тотенхема који су се жалили да су добили укупно 16.000 улазница за стадион који прима 68.000 навијача.

На предавању које је одржао на Оксфорду Александар Чеферин је чврсто бранио одлуку да овогодишње финале Лиге Европе буде одиграно у Бакуу главном граду Азарбејџана, преносе британски медији.

"Када год имамо енглеске клубове, они се увек на нешто жале, увек су љути због нечега. На тај начин не помажу себи и својој популарности. Ако ме неко пита зашто смо играли у Бакуу, мој одговор је - људи живе и тамо, хомосапиенси, знате. Они су морали да гледају утакмицу од 23 часа због временске разлике, па се тамо ипак нико није бунио. Да су два италијанска тима играла финале у Енглеској нико се не би бунио. А одлука о месту финала донета је годину и по унапред. Играло се на модерном стадиону са 70.000 места, мислим да у Енглеској имате само један стадион већи од тога", истакао је Чеферин што је многима зазвучало и као критика енглеских навијача и клубова.

"Требало је да видите срећу, задовољство и понизност тих људи што могу да виде светске звезде које воле. Наш посао је да унапредимо и развијемо фудбал свуда не само у Енглеској и Немачкој. Имали смо у прошлости у финалу и Шахтјор и Зенит. Шта би било да се то поновило? Сигуран сам да се тада нико не би жалио. Они би дошли и у Лондон да играју и не би поставили ниједно питање", закључио је Чеферин.

Председник Европске фудбалске уније, Александар Чеферин, ипак нагласио да ће се у будућности цео проблем бити додатно размотрен и најавио да би убудуће могло дођи до промена у начину одређивања домаћина финала Лиге шампиона.

"Моје садашње размишљање је да би требало да финала играмо на већим стадионима чак и ако би то значило да бисмо играли само на четири или пет стадиона. На пример, за меч у Мадриду имали смо 980.000 захтева за улазнице. Да смо на пример играли на Вемблију, 30.000 људи више је могло да гледа меч. Можда би требало да оне највеће и најважније догађаје одржавамо само на најбољим и највећим стадионима. А то се односи и на хотелски смештај, близину путовања као и на саме стадионе", рекао је Чеферин.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 15:57) - Kablar [нерегистровани]

Razumeli

Razumeli smo,finale odrzavati na 5-6 vecih stadiona,da bi se vise zaradilo.