Терзић: Нико није приморао играче Звезде да не играју против Косова

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић оптужио је генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића да је вршио притисак на фудбалере Звезде, репрезентативце Црне Горе, да не наступе за свој национални тим против селекције Косова. Терзић одговорио да је у питању била лична одлука двојице фудбалера.

Савићевић је такође рекао да је било притисака и на селектора Љубиšшу Тумбаковића пред поменути меч.

"Рекао сам већ пре неколико дана да не треба меšшати политику и спорт, и да је одлука двојице играча Црвене звезде да не играју против Косова њихова лична одлука. Играчи Црвене звезде нису одбили да играју за Црну Гору, то им је и част и задовољство, већ су одбили да играју против такозване дрžжаве Косово и стоје мирно пред химном и заставом непостојеће држžаве Косово", навео је Терзић.

Он је додао да је Савићевић пре два месеца, после жžреба, сазнао да ће Црна Гора играти против Косова и знао је да има селектора и пет играча из Србије и да је тада "као одговоран и мудар председник требало да их све позове и пита: 'Људи, да ли имате проблем да као грађани Србије играте против Косова?'".

Терзић је у одговору навео и да "не разуме лудило Дејана Савићевића и његово помињање мога имена, навијача Црвене звезде, разних слуžжби и власти у Србији, јер све šшто је изрекао је лаžж".

"Став двојице играча Црвене звезде је став против Косова, а не став против Црне Горе коју и ја лично и сви у Црвеној звезди и волимо и доžживљавамо као независну, али братску нам држžаву" истакао је Терзић.

Терзић додаје да му није јасно зашšто је Дејан Савићевић овим изјавама "себе ставио у функцију негативне политике према Србији".

"Црвена звезда и Србија су му дали име и презиме, љубав и емоцију, и ја искрено žжелим да Дејан Савићевић и после овога долази у Београд као велико име и љубимац наšших навијача и буде дочекан као један од највећих играча које је Црвена звезда икада имала", закључио је Звездан Терзић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво