Терзић: Нико није приморао играче Звезде да не играју против Косова

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић оптужио је генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића да је вршио притисак на фудбалере Звезде, репрезентативце Црне Горе, да не наступе за свој национални тим против селекције Косова. Терзић одговорио да је у питању била лична одлука двојице фудбалера.

Савићевић је такође рекао да је било притисака и на селектора Љубиšшу Тумбаковића пред поменути меч.

"Рекао сам већ пре неколико дана да не треба меšшати политику и спорт, и да је одлука двојице играча Црвене звезде да не играју против Косова њихова лична одлука. Играчи Црвене звезде нису одбили да играју за Црну Гору, то им је и част и задовољство, већ су одбили да играју против такозване дрžжаве Косово и стоје мирно пред химном и заставом непостојеће држžаве Косово", навео је Терзић.

Он је додао да је Савићевић пре два месеца, после жžреба, сазнао да ће Црна Гора играти против Косова и знао је да има селектора и пет играча из Србије и да је тада "као одговоран и мудар председник требало да их све позове и пита: 'Људи, да ли имате проблем да као грађани Србије играте против Косова?'".

Терзић је у одговору навео и да "не разуме лудило Дејана Савићевића и његово помињање мога имена, навијача Црвене звезде, разних слуžжби и власти у Србији, јер све šшто је изрекао је лаžж".

"Став двојице играча Црвене звезде је став против Косова, а не став против Црне Горе коју и ја лично и сви у Црвеној звезди и волимо и доžживљавамо као независну, али братску нам држžаву" истакао је Терзић.

Терзић додаје да му није јасно зашšто је Дејан Савићевић овим изјавама "себе ставио у функцију негативне политике према Србији".

"Црвена звезда и Србија су му дали име и презиме, љубав и емоцију, и ја искрено žжелим да Дејан Савићевић и после овога долази у Београд као велико име и љубимац наšших навијача и буде дочекан као један од највећих играча које је Црвена звезда икада имала", закључио је Звездан Терзић.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 14:59) - anonymous [нерегистровани]

Gde je nas Deja!?

Samo se setim utakmica i videa, kako je Deja igrao za i branio nekada "svoju" Srbiju. A sada, prodao se Milu za poziciju!

(субота, 15. јун 2019, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

Савићевић

Се избламирао.

(субота, 15. јун 2019, 13:37) - Srđan [нерегистровани]

Nažalost, novac i vlast promenili su Dejana Savićevića, Milovog sledbenika

Dejan Savićević zapravo ne može da veruje da postoje ljudi, pa još da su to i fudbaleri, koji imaju snage i volje da izraze svoj lični stav, eto to je njemu nepojmljivo. Ipak je Dejo - mali kao čovek, i, naravno, neko ko obožava Mila Đukanovića i sledi njegovu politiku nezavisnog Kosova. Jadno i tužno. Ali, ne može se doveka bežati od istine, pričom i pesmom „da je Dejo genije i Bog”, jer on to, vrlo, vrlo očigledno, uopšte - nije. Toliko ima boljih, a i većih ljudi, u svemu, od njega.

(субота, 15. јун 2019, 13:26) - anonymous [нерегистровани]

Stari Zvezdas

Veliki i Stari sam Zvedas od kada znam za sebe pa i Zvezdu preko 60 god. ali Zvezdasi Stojkovic i Ivanicpa pa i Terzic su sve osim ne Sportisti, jer su trebali zajedno sa Tumbom u Podgorici pobediti Kosovo, a ne da ih Kosovo nadigra u sred Podgorice, a Terzic ih jos brani ili napada Savicevica jedan Terzic koji je sve osim ne ljubimac i sportista jedne bivse velike Crvene Zvezde ? Ali u celini sve se ovo uklapa u danasnju realnost u stanje na Balkanu .

(субота, 15. јун 2019, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

Jedan sam od onih, iz "kolone '95", ali......

.......mislim, da su fudbaleri trebali da igraju, i Ljubisa da ih vodi, i da ostvare dobar rezultat! Dzaba njihova zrtva, i moral, kada o svemu odlucuju oni koji nemaju - morala!!!