Терзић: Стојковић и Иванић се нису консултовали са клубом

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић каже да клуб није имао утицај на одлуку црногорских репрезентативаца Филипа Стојковића и Мирка Иванића да одбију наступ против косовске селекције. Говорећи о наредној сезони Терзић је истакао и да су играчи подигли лествицу очекивања и да се очекују нови успеси, као и да се понови пласман у Лигу шампиона.

Фудбалери Звезде, исто као и селектор Љубиша Тумбаковић, нису хтели да буду учесници меча у Подгорици против тзв. Косова у квалификацијама за ЕУРО. 

"Нисмо се чули са њима, њихова је одлука. Генерално, мислим да није добро да се меса спорт и политика, али је ситуација око Косова специфична. Имали су разговор са пријатељима и породицама", рекао је Терзић на почетку припрема црвено-белих.

Црнорски медији пренели су да су Стојковић и Иванић трпели велике притиске из Београда да не играју против тзв. Косова, али не и тачно одакле.

"Клуб нису консултовани ни када су изабрали да играју за Црну Гору, па ни сада око ове одлуке", наводи он.

Терзић се осврнуо и на дебакл Србије у Украјини (5:0) и истакао да је "орловима" потребна подршка свих на путу ка првенству Европе.

"Народ смо склон еуфорији са једне и бацања у блато у другој страни. Све што се радило раније, пласман на Мундијал, победе у Лиги нација, добар старт у Португалији, поништено је и тај пораз је донео негативан став јавности и медија. Сигурно да не прија... Треба дати пуну подршку до меча против Литваније, а потом направити анализу", поручио је Звездин директор.

Терзић је истакао и са су играчи подигли лествицу очекивања и да се у предстојећој сезони очекују нови успеси, али и да се понови пласман у Лигу шампиона.

"Пожели смо играчима здравља и среће и да понове прошлу сезону. Сами себе су задужили великим теретом, подигли су лествицу и јавност очекује од њих да понове успехе. Верујем да хоће, показали су да су способни за велике резултате", рекао је Терзић новинарима на почетку припрема црвено-белих.

Терзић, ипак, признаје да је тежак пут новог пласмана у елитно такмичење, али да је предност Звезде у томе што је искуснија и сачувала цео тим.

"Чека нас паклено лето, али је сада много је лакше јер имамо оформљен тим и стручни штаб, тај исти састав је победио Ливерпул. Упозорио сам играче да врате страст из јесени, нисам био задовољан како су играли пролетос, изгледали су као издуван балон. Да ли због раног освајања титуле или много већег квалитета од остатка тимова у лиги, тај губитак страсти је допринео да останемо без Купа. Циљ нам је освајање титуле и морамо да останемо фокусирани".

Како истиче, не очекују се велике промене у тиму у овом прелазном року.

"Не можемо да играмо са 14 играча на терену... Можда дође по један играч у две линије. Још на зиму смо се припремали за лето, овај прелазни рок биће много мирнији", рекао је Терзић и додао да је Египћанин Карим Хафез велика жеља тренера Владана Милојевића.

Тржиште диктира одласке, па би тако могао да направи трансфер млади нападач Дејан Јовељић за кога постоји велико интересовање иностраних клубова.

"Тржиште препознаје код нас само младе играче и око Јовељића се воде разговори. Свака роба и услуга вреде онолико колико је неко спреман да плати. Волео бих да приходујемо 50 милона, али све зависи од понуда. Да ли ће бити понуда за Јовељића од три, пет или седам милиона ја не знам. На крају, можда и остане", навео је Терзић и потврдио да је сигурно да најбољи фудбалер Марко Марин остаје најмање до зиме.

О пропалом трансферу шпанског штопера Алехандра Галвеза рекао је у питању нису финансије, већ одлука његове жене.

"Жена му није дозволила да дође. Звезда све обавезе измирује у року, имамо редовне мониторинге и већ у старту их решавамо", закључио је Терзић, констатујући да тренер Милојевић рачуна на капитена Вујадина Савића и Филипа Стојковића након спекулација да би могли да напусте клуб овог лета. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво