Дебакл Србије у Лавову, пет голова у мрежи Дмитровића

Украјина – Србија 5:0 (2:0). Фудбалери Србије убедљиво су поражени у Лавову од домаћина Украјине у мечу Б Групе квалификација за Европско првенство 2020. године. „Орлови“ прилику за поправни имају већ у понедељак када у Београду дочекују селекцију Литваније.

Селектор Младен Крстајић је за меч у Лавову променио формацију Србије и по први пут заиграо са три штопера, једним дефанзивним везним и два нападача (3-4-1-2).

Такву офанзивну формацију наше репрезентације максимално су искористили играчи Украјине и са пет голова у мрежи голмана Дмитровића нанели нам најтежи пораз од осамостаљења 2006. године.

Колико је наша селекција била немоћна на овом мечу говори и податак да је имала само један шут у оквир гола, али је и тај покушај Александра Митровића у другом полувремену био безопасан.  

Пред 35.000 гледалаца на "Лавов Арени", прва два гола за домаћина постигао је Виктор Циганков, у 26. и 28. минуту, да би у наставку погађали Јевген Конопљанка у 46. и 75, и Роман Јаремчук у 59. минуту.

Почетак утакмице обележен је инцидентом када је химна Србије пропраћена погрдним скандирањем и звиждуцима из публике. На северној трибини могле су се видети и заставе Хрватске.

У другом мечу Б групе Литванија и Луксембург ремизирали су 1:1.

Украјина води на табели са седам бодова, Луксембург има четири, Португалија два, а Литванија и Србија по бод.

„Орлови" већ у понедељак дочекују Литванију у Београду, без публике, док Украјина, такође на свом терену, чека Луксембург.

Ток меча у Лавову:

22.35 - Крај меча, убедљива победа Украјине над Србијом од 5:0. Најтежи пораз репрезентације Србије од када се такмичи под тим именом.

22.19 - ГОООЛ! Украјина - Србија 5:0. Дебакл "Орлова" у Лавову, Конопљанка се поново уписује у стрелце у 75. минуту. Претходно је игру напустио Лука Јовић а ушао Дарко Лазовић. Још једном је севнула контра домаћина и пас у средину... Копнопљанка неумољиви егзекутор.

22.04 - Још једна измена у нашој селекцији, Љубомир Фејса на терену мења незапаженог Адема Љајића. Наши фудбалери без решења и идеје у досадашњем делу меча.

22.02 - ГОООЛ! Украјина - Србија 4:0. Јаремчук стрелац у 59. минуту. Одлична акција Украјинаца резултирала је новим голом.

21.57 - Младен Крстајић прави прву измену на мечу. Најбољи стрелац "Орлова" Александар Митровић мења Александра Пријовића.

21.50 - ГОООЛ! Украјина - Србија 3:0. Стрелац Конопљанка у 46 минуту. Само минут је требао фудбалерима Украјине да постигну нови погодак поред збуњене одбране Србије, Дмитровић поново није могао да заустави шут са дистанце нападача домаће екипе.

21.15 - Полувреме у Лавову, Украјина - Србија 2:0. Имали су "Орлови" полу-шансу у самом финишу првог полувремена али је центаршут Душана Тадића зауставила одбрана Украјинаца. Тежак посао предстоји изабраницима селектора Младена Крстајића у другом полувремену уколико желе до бодова на овом мечу.

21.30 - Попустио је притисак Украјинаца али наши фудбалери не успевају да пробију "бедем" и дођу до гола ривала.

21.20 - Жути картон и за Уроша Спајића након оштрог старта.

21.16. - ГОООЛ! Украјина - Србија 2:0. Само два минута касније Циганков после соло акције и неколико дриблинга фантастично шутира са око 25 метара и поново постиже погодак за Украјину. Веома лоша реакција одбране Србије код оба гола...

21.14 - ГОООЛ! Украјина - Србија 1:0. Домаћин голом Циганкова који је у 26. минуту добио савршен пас у шеснестерац води у Лавову. Дмитровић немоћан у овој ситацији.

21.12 - Одлични Дмитровић брани опасан шут Конопјанке у 24. минуту.

21.09 - Никола Миленковић добија жути картон какон оштрог старта над противничким играчем.

20.57 - Прва шанса за Србију 9. минуту меча, шут Пријовића погађа спољни део мреже.

20.55 - Притисак домаћина на старту меча, наши фудбалери без потешкоћа одолевају нападима Украјине.

20.47 - Почео је меч у Лавову...

20.43 - Навијачи Украјине погрдно су скандирали за време интонирања химне Србије. На северној трибини стадиона могле су се видети заставе Хрватске. Током два дана боравка српског тима у Украјини, није било инцидената, али је обезбеђење било појачано.

20.15 – Фудбалери Србије изашли су на загревање стадиона у Лавову.

19.45 – У Лавову је суво, температура је око 20 степени Целзијусових, а главни судија меча је Антонио Матеу Лахоз из Шпаније.

19.30 – Познати су састави тимова за вечерашњи дуел:

Украјина: Пјатов, Каравајев, Кривцов, Матвијенко, Миколенко, Степаненко, Малиновски, Конопљанка, Зинченко, Циганков и Јаремчук;

Србија: Дмитровић, Миленковић, Спајић, Коларов, Гаћиновић, Максимовић, Љајић, Костић, Тадић, Пријовић и Јовић.

19.15 – Фудбалери Србије стигли су на стадион у Лавову.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво