Тадић и Митровић: Идемо на три бода, задовољни једним

Српски фудбалери Душан Тадић и Александар Митровић сложили су се са селектором Младеном Крстајићем да би и реми био добар у Украјини, али да је првобитни план победа и велики корак ка пласману на ЕВРО.

"Најбитније је да не губиш од конкурента, сваки меч је јако важан. Не можемо да кажемо да не бисмо били задовољни ремијем. У прошлости смо играли са Велсом и Ирском, одиграли ремије, неке и добијали у гостима. Свакако, идемо на победу у Украјини", рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Најбољи српски репрезентативац оптимиста је пред одлазак у Украјину.

"Незгодан је термин, али исто је и другим тимовима и морамо да прихватимо и припремимо се на најбољи начин. Украјина је добра репрезентација, организована и незгодна, али исто тако имамо и ми добар тим, у форми смо и верујем да ћемо доћи до три бода. Много би нам значила".

Везиста Ајакса у овом тренутку не жели да размишља о дуелу са Литванијом, иако признаје да неће бити лако играти пред празним трибинама због казне.

"Најбитнија нам је Украјина, а онда ћемо мислити на Литванију. Сећам се меча против Данске без публике, било је баш ружно", искрен је Тадић.

Тадић не зна шта је разлог томе што Србија никад није победила Украјину, али и чињенице да је репрезентацији и клубовима увек тешко против ривала из бившег СССР-а.

"Искрено, не знам шта је у питању. Надам се да ћемо променити то, занимљив је податак и требало би да нас тај податак више мотивише. Мислим да су сада шансе 50:50".

Центарфор Александар Митровић истиче да "орлове" чека тежак задатак у Лавову.

"Идемо на три бода, а реми у гостима са конкурентима није лоша опција. Ипак, идемо тамо да их добијемо и направимо велики корак. Слажем се са селектором, ни реми није лош", рекао је Митровић.

За Украјину каже да је квалитетна и чвртста селекција, добро вођена са клупе легендарним Андрејом Шевченком.

"Неће бити лако ни против Литваније, посебно што играмо без публике, али морамо да останемо фокусирани", закључио је Митровић, констатујући, исто као и Тадић, да је њему теже што је испао из Премијер лиге него саиграчу што је остао без финала Лиге шампиона у последњим секундама.

Србија у петак гостује Украјини у Лавову, а три дана касније чека Литванију на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се