Одбројавање до финала, око 100.000 Енглеза у Мадриду пред утакмицу

Ливерпул и Тотенхем играју финале Лиге шампиона у Мaдриду. Око 100.000 енглеских навијача налази се у престоници Шпаније, а већина њих нема улазнице за вечерашњи дуел. Уефа најавила минут ћутања у част Хосеа Антонија Рејеса. Директан пренос финала можете пратити на Првом програму РТС-а од 21.00.

19.35 – Из Мадрида за РТС извештава Александар Стојановић.

18.55 – Како преносе репортери из Мадрида, Лорис Каријус, трагичар Ливерпула у прошлогодишњем финалу, одбио је позив "црвених" да присуствује овогодишњем, због, како се тврди, непотребног одвлачења пажње свих присутних.

18.50 – Како наводи шпанска "Марка", позивајући се на изворе из полиције, око 50 енглеских навијача искористило је слабије обезбеђење у прес зони, пробило сигурносни прстен и покушало да се пробије унутар стадиона.

18.00 – Фудбалери Ливерпула девети пут у историји играју утакмицу за титулу шампиона Европе. Пет пута су освајали трофеј, последњи пут 2005. у Истанбулу, али су у ппоследња два покушаја поражени – 2007. од Милана и 2018. од Реала. Тотенхем први пут у историји игра финале Лиге шампиона.

17.20 – Један навијач Ливерпула посебно је популаран данас у Мадриду. То може да захвали невероватној сличности са менаџером "црвених" Јиргеном Клопом.

17.00 – Према неким проценама, чак 30.000 енглеских навијача налази се на улицама Мадрида. Трећина од тог броја нема улазницу за вечерашњи дуел.

Цене улазница крећу се од 6.000 фунти навише. Би-Би-Си је пренео изјаве неименованих навијача којима је нуђено 15.000 фунти за четири улазнице које су иначе купили за 60 фунти по комаду.

16.30 – Занимљива прича стиже из Мадрида. Легенда Ливерпула Џон Барнс имао је трновит пут до престонице Шпаније.

"Био сам са породицом на одмору на Санторинију. Требало је да стигнем у Мадрид у четвртак ујутру. Међутим, лет је отказан, па сам авионом ишао до Атине, па од Атине до Барселоне. У Барселону сам стигао у два ујутру, до Мадрида је требало да путујем возом. Али, прва линија за Мадрид била је у пет ујутру, а станица се отвара тек у четири. Два сата сам спавао на улици са бескућницима, испред железничке станице. Толико сам био одлучан да дођем овде", рекао је за Ливерпул Ехо легенда "црвених".

15.40 – Уефа је потврдила да ће уочи финала бити уприличен минут ћутања у част Хосеа Антонија Рејеса.

15.20 – И навијачи Тотенхема су у великом броју похрлили у престоницу Мадрида, у којој је температура око 30 степени Целзијусових. То им не смета да певају и испијају пиво...

15.00 – Само неколико сати остало је до почетка финалне утакмице Лиге шампиона. Навијачи два клуба су на улицама Мадрида. "Црвени" певају химну You'll never walk alone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво