Финале Лиге шампиона – Ливерпул шести пут или првенац Тотенхема?

Време је, нема више чекања. Вечерас ће у Мадриду бити крунисан нови фудбалски владар Европе, а ко ће то бити одлучиваће Енглези, прецизније играчи који наступају за два енглеска клуба - Ливерпул и лондонски Тотенхем. Финале почиње у 21 час а пренос је на Првом програму РТС-а.

Ливерпул у другом узастопном финалу јури шесту титулу првака Европе, по чему су испред само Реал Мадрид (13) и Милан (7), за разлику од Тотенхема који први пут игра највећи меч у клупској историји.

Оба енглеска тима су сензационалне преокрете направили у полуфиналу, Ливерпул против Барселоне (0:3, 4:0), Тотенхем против Ајакса (0:1, 3:2), али их сада чека још један корак до врха Старог континента.

Прилику да прекине лош низ пораза у финалима, након што је изгубио са Борусијом 2013. и са Ливерпулом прошле у Лиги шампиона и годину дана раније у Лигу Европе, поново има менаџер "црвених" Јирген Клоп.

"Светски сам рекордер у добијању полуфинала. Ако сам крив за све поразе у финалима онда би у Ливерпулу требало да буду забринути. Уколико је другачије, онда имамо шансу. Сигуран сам да немам несрећну каријеру", у свом стилу говорио је Клоп пред меч у којем ће моћи да рачуна на опорављеног Роберта Фирмина.

Као што је Немац добио добру вест да је Фирмино спреман, тако и менаџер Тотенхема Маурисио Покетино може да рачуна на првог стрелца и капитена - Харија Кејна.

"Милиони људи ће гледати финале, притисак је додатно већи и зато морамо да будемо спремни. Не смемо да размишљамо о важности меча, већ да уживамо. Верујем да смо бољи од Ливерпула", закључио је он.

Финале Лиге шампиона на програму је од 21 сат на стадиону "Ванда Метрополитано". Пренос је на РТС 1, стрим на РТС Планети, док текстуални коментар великог финала можете читати на нашем порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво