Челси убедљиво савладао Арсенал у спектакуларном финалу Лиге Европе

Челси – Арсенал 4:1 (0:0). Фудбалери Челсија освојили су трофеј Лиге Европе пошто су у дуелу енглеских великана на Олимпијском стадиону у Бакуу убедљиво савладали Арсенал у финалу другог најмасовнијег такмичења у Европи. Два гола за "плавце" постигао је вечерас вантастични Азар, по један Жиру и Педро. Пораз "тобџија" ублажио је Ивоби.

Челсију је ово други трофеј у Лиги Европе, након што су претходно 2013. године у Амстердаму савладали Бенфику 2:1.

Пред недовољно попуњеним трибинама "Олимпијског стадиона" у Бакуу, Челси је до трофеја дошао головима Оливијеа Жируа у 49, Педра Родригеза у 60. и Едена Азара у 65. из пенала и 72. минуту, док је једини гол за Арсенал постигао Алекс Ивоби у 69. минуту.

Менаџеру Челсија Маурицију Сарију ово је први трофеј у каријери, можда и опроштајни од Челсија, јер се спекулише да је већ договорио прелазак у Јувентус.

Ток меча:

20.51 - Крај меча, Челси је савладао Арсенал са 4:1 и овојио Лигу Европе!

22.40 - Велику шансу за Арсенал не користи Вилок у 80. минуту меча...

22.27 - ГООООЛ! Челси - Арсенал 4:1, магични Азар постиже у 72. минуту свој други погодак на мечу. Фантастична асистенција Жируа за нови гол феноменалног Азара. Све мање наде за чету Унаја Емерија.

20.25 - ГООООЛ! Челси -  Арсенал 3:1, Ивоби враћа наду фудбалерима Арсенала у 69. минуту.

20.23 - ГООООЛ! Челси - Арсенал 3:0. Азар сигуран са беле тачке. Судија је старт Метјаланда-Најлса окарактерисао као пенал, Белгијанац хладнокрван извођач...

22.17 - ГОООЛ! Челси води против Арсенала са 2:0, стрелац Педро у 60. минуту! Лоша реакција одбране Арсенала, Азар асистира Педру који без много муке постиже погодак.

22.06 - ГОООЛ! Оливије Жиру у у 49. минуту постиже погодак за Челси. Најбољи стрелац Лиге Европе сјајним ударцем главом "матира" сада немоћног Чеха после центаршута Емерсона.

22.02 - Настављен је меч на Олимпијском стадиону у Бакуу, без промена у саставима.

21.47 - Полувреме на мечу, за сада без голова.

21.40 - Још једном гол Арсенала спасава сјајни Петер Чех после шута Жируа. Челси се разиграо у финишу првог полувремена и почео све озбиљније да прети.

21.35 - Одлична шанса за "плавце", шут Емерсона брани Чех после луцидне асистенције Азара.

21.28 - Страшан ударац Гранита Џаке, лопта одлази тик изнад пречке...

21.26 - Најопаснији напад Челсија у досадашењем делу меча. Канту је одлично пробио по десној страни и центрирао за Жируа који није успео да исконтролише лопту која је завршила ван терена.

21.09 - Арсенал први "прети" у деветом минуту. Кепа је одбранио ударац Мејтланд-Најлса, на лопту је налетео Обамејанг али његов шут одлази поред стативе.

21.01 - Судија у Бакуу дао је знак за почетак финалног меча Лиге Европа...

20.30 - Познати су и састави тимова пред меч у Бакуу:

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Давид Луиз, Емерсон, Канте, Жоржињо, Ковачић, Азар, Педро и Жиру.

Арсенал: Чех, Папастатопулос , Кошчелни, Монреал, Мејитланд, Тореира, Џака, Колашинац, Лаказет, Озил, Обамејанг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво