Звезда обележила 40 година од финала Купа УЕФА

Фудбалски клуб Цревена звезда обележио је данас 40 година од сусрета са Борусијом из Менхенгладбаха у финалу Купа УЕФА. Звезда је те 1979. године после ремија у Београду 1:1 поражена у Менхенгладбаху 1:0, па је трофеј остао у Немачкој.

Јубилеј је обележен пригодним филмом аутора новинара "Спортнетwорка" Милана Стојиљковића и признањима играчима, која је у име клуба уручио председник Светозар Мијаиловић.

Тадашњи спортски директор Црвене звезде Драган Џајић рекао је да му је драго што клуб обележава овај јубилеј.

"Драго ми је да што сам у друштву ових играча којии су по мом мишљењу направили огроман успех који до данашњег дана није обележен на начин на који су заслужили. По општем утиску, ми смо заслужили да и тада будемо победници Купа УЕФА. Данас ми је срце пуно јер су ови момци заслужили огромно признање и добро је што су се људи у Звезди сетили да на овакав начин обележе", рекао је Џајић.

Нападач из те генерације Душан Савић истако је да је сезона 1978/79 била феноменална.

"Пресрећан сам што смо данас готово сви на окупу и што део сам генерације која је одиграла феноменалну сезону 1978/79 и успела да елимише највеће клубове Европе на путу до финала. Поносан само што нас је на том путу водио сјајни тренер и човек Бранко Станковић", рекао је Савић.

Капитен тадашње екипе Владимир Петровић Пижон, обележава ове године још један јубилеј - 50 година од доласка у Црвену зведу, због чега није могао да задржи сузе.

"Захваљујем се свима. Поносан сам на успех који смо оставрили. Нисмо успели да да победимо, судије нам нису дале", рекао је Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи