Партизан победио Звезду и одбранио трофеј Купа

Фудбалери Партизана савладали су на стадиону "Рајко Митић" екипу Црвене звезде са 1:0 и тако одбранили трофеј Купа Србије. Једини стрелац на сусрету био је Остојић у 13. минуту.

Партизан је поново одлично одиграо "вечити" дерби, одбранио трофеј Купа и успео да поправи утисак после лоше сезоне. Звезда, са друге стране, поново није успела да савлада "вечитог" ривала, па ће морати да сачека јер "дуплу круну" ни после 12 година није успела да комплетира.

Утисак је да је Партизан заслужено тријумфовао са 1:0. Црно-бели су били конкретнија и опаснија екипа, не дозволивши Звезди превише шанси. Игра Партизана заснивала се на веома дисциплинованој одбрани, али и одличној трансформацији у напад, па су црно-бели у много ситуација успели да отворе игру у контри и транзицији и тако натерају Звезду да се опрезније брани и доста трчи. Поред Рикарда, запажен меч одиграо је Ивановић, који се лукаво убацивао између редова Звезде и тако стварао проблеме.

Звезда је имала великих креативних мука, ретко су стварали опасније ситуације пред голом Владимира Стојковића. Марко Марин и Мирко Иванић, два главна креатора, били су приморани да се често врате на своју половину како би Звезда покушала да из задње линије започне напад. Ни то није помогло Звездиној игри, па је шампион Србије био принуђен на дуге лопте ка Павкову, Јовељићу и Вукановићу, које нису уродиле плодом.

Још једном је добар дерби одиграо млади штопер Партизана Страхиња Павловић, али епитет играча меча односи Бојан Остојић.

У свом последњем наступу за Партизан, искусни штопер не само да је затворио готово све прилазе свом голу, већ је био и једини стрелац на мечу.

Након центаршута Пантића из слободног ударца са леве стране, Остојић је искористио лоше истрчавање Борјана, као и комуникацију са Стојковићем и Милуновићем, успео да добро скочи и затресе мрежу ривала.

Звезда је у последњих десетак минута меча интензивније проводила време на половини Партизана, али до промене резултата није дошло. 

Партизан и четврту годину заредом осваја трофеј Купа Србије, а овогодишњи је уједно и први у тренерској каријери Саве Милошевића. 

Овако је протекао меч финала Купа Србије:

20.57 – Крај меча, Партизан је победио Звезду са 1:0 и тако одбранио трофеј Купа Србије.

20.30 – Иако се игра у јачем ритму, без озбиљнијих прилика у другом полувремену. Обе екипе су створиле полушансе, али нема промена резултата.

20.06 – Настављен је меч финала Купа Србије...

19.48 – Полувреме је на стадиону "Рајко Митић", Партизан води од 13. минута голом Остојића.

19.39 – Владимир Стојковић брани шут главом Павкова. Звезда је била најближе голу у 37. минуту.

19.35 – Партизан опаснија екипа након пола сата игре. Ивановић је имао две занимљиве ситуације у шеснаестерцу ривала. Његов шут "маказицама" одбранио је Борјан, да би и у наредној ситуацији голман Звезде добро реаговао, након што је испала одбрана црвено-белих. Пантић је у наредном нападу шутирао искоса са ивице шеснаестерца, али је Борјан парадом интервенисао.

19.24 – Звезду је тргао примљени погодак, па је заиграла знатно ажурније и офанзивније. У пар наврата претили су Бен и Павков, али нема промене резултата. Тошић је, са друге стране, два пута шутирао, једном је добро одбранио Борјан, док је код другог шута лопта отишла изнад гола.

19.16 – ГОООЛ! Партизан води од 13. минута, Остојић је стрелац. Пантић је добро извео слободан ударац са леве стране, Борјан је лоше проценио центаршут, а Остојић се одлично снашао у шеснаестерцу Звезде.

19.02 – Почео је меч на стадиону "Рајко Митић".

18.02 – Познати су састави обе екипе:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Марин, Бен, Иванић, Павков.

Партизан: Стојковић, Урошевић, Павловић, Остојић, Милетић, Здјелар, Шћекић, Пантић, Тошић, Ивановић, Рикардо.

17.50 – Стадион "Рајко Митић", више од сат времена пре почетка меча  

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво