Србија постаје велесила и у минифудбалу

У среду у турској Анталији почиње први Еуро Бизнис Куп у минифудбалу на којем ће наступити и две екипе из наше земље. Пред нашом Асоцијацијом је много изазова у овој години.

Еуро Бизнис Куп је нови пројекат Европске минифудбал асоцијације. Челници наше асоцијације Дејан Боромиса, Зоран Здравковић и Јован Василијевић урадили су много тога на промоцији минифудбала у читавој Европи и нашој земљи, тако да је и у овом изузетно популарном спорту, Србија одлично позиционирана у европским и светским оквирима.

"Ми смо кренули са 35 места на ранг-листи Европске федерације, ево данас смо на десетом месту, један огроман скок за четири године. Сваке године поправљамо своју позицију и очекујемо да ће после Светског првенства место бити још боље на ранг-листи", изјавио је Зоран Здравковић из српске асоцијације минифудбала.

Српске тимове у септембру очекује и Лига шампиона у минифудбалу, а након тога у октобру и прво учешће репрезентације на Светском првенству у Перту, у Аустралији, које је наш тим изборио освајањем петог места на прошлогодишњем Европском шампионату у Украјини.

"Ја бих се овом приликом захвалио свим нашим људима у Аустралији који су пре свега показали једну велику спремност да нам помогну да се ми надјемо на том такмичењу. Велики је изазов за све нас отићи тамо и ето захваљујем се и свим људима који ће нам у будућности помоћи да одемо на то такмичење", напомиње Зоран Здравковић, члан српске асоцијације минифудбала.

Осмог и деветог јуна у Новом Саду биће одигран и завршни турнир шампионата Србије у минифудбалу, на којем ће наступити 12 најбољих екипа, када ћемо добити и новог шампиона државе у минифудбалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи