Сити "шестицом" до ФА купа – четворострука титула за Гвардиолу у Енглеској

Фудбалери Манчестер ситија учинили су нешто што ниједној екипи није пошло за руком у енглеском фудбалу - освојили су четвороструку круну. Сити је на "Вемблију" освојио ФА куп убедљивом победом над Вотфордом од 6:0 и тако дошао до свих трофеја на Острву.

"Грађани" су заокружили сезону која би, да је освојена и Лига шампиона, могла да се назове савршеном, али и овако ће уз исту стајати епитет "историјска".

Екипа Пепа Гвардиоле је дошла до четвртог трофеја после Комјунити шилда, Лига купа и Премијер лиге, што нико у историји није успео.

Финале против Вотфорда је могао да оде у потпуно другачијем смеру да је Перејра погодио из изгледне ситуације на старту, али је потом кренула рапсодија момака у светло плавим дресовима.

Предност шампиону донео је Давид Силва лепим голом, да би експресно предност удвостручио Рахим Стерлинг, који је "украо" погодак Габријелу Жезусу.

Тим резултатом отишло се на одмор, а у 61. минуту је Кевин Де Брејне на фантастичан начин завршио контранапад и потврдио победу.

До краја меча Жезус је уписао у листу стрелаца, а Стерлинг фантастичну сезону комплетирао хет-триком.

Ово је уједно била и најубедљивија победа неког клуба у финалима ФА купа у последњих 116 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво