Бајерн одбранио титулу, Рибери и Робен головима се опростили од Минхена

Фудбалери Бајерна одбранили су титулу шампиона Немачке, пошто су у утакмици последњег кола Бундеслиге савладали екипу Ајнтрахта са 5:1. Дортмунд савладао Менхенгладбах у гостима и завршио на другом месту, са два бода мање од Бавараца.

Бајерн је освојио 29. титулу шампиона Немачке, а Баварцима је за то била неопходна победа у последњем колу против Ајнтрахта. Изабраници Ника Ковача били су на висини задатка и остварили убедљив тријумф - 5:1.

Кингсли Коман довео је домаћина у вођство на "Алијанц арени", да би Халер изједначио на почетку другог дела. Само три минута трајала је стрепња домаћих навијача, аонда је уследила права серија Бајерна.

Алаба и Санчес су у пет минута осигурали тријумф и титулу, а онда су на сцену ступили Бајернови "старци" - Рибери и Робен головима су се опростили од Минхена и клуба у којем су провели најбоље године у каријери.

Дортмунд је одрадио свој део посла, славио у Менхенгладбаху 2:0, али то није било довољно за титулу. "Милионери" су завршили на другом месту на табели са два бода мање од новог шампиона.

У Лигу шампиона ће и Лајпциг, који је у последњем колу поражен у Бремену 2:1, али и Леверкузен, који је маестрално завршио сезону савладавши Херту у Берлину 5:1.

Менхенгладбах ће у Лигу Европе, као и Волфсбург, који је прегазио екипу Аугсбурга 8:1, док је Ајнтрахт, захваљујући поразу Хофенхајма у Мајнцу 4:2, обезбедио квалификације за Лигу Европе.

Своје место у Бундеслиги још раније су изгубили Хановер и Нирнберг, док ће Штутгарт играти бараж против трећепласиране екипе из друге лиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво