Раднички о премештању финала Купа: Велика штета нанета клубу и целом граду

Фудбалски клуб Раднички из Ниша саопштио је да је драстично оштећен одлуком ФСС да се финале Купа између Црвене звезде и Партизана премести у Београд.

"Велику штету трпеће и спортска јавност Ниша, као и љубитељи фудбала из овог града и околине, који би сигурно испунили стадион до последњег места. Град Ниш годинама уназад веома успешно огранизује финални турнир Купа Радивоја Кораћа у кошарци, у којем се најчешће за титулу боре управо Партизан и Црвена звезда, тако да прича о безбедносном ризику једноставно нема утемељење", наводи се у саопштењу Нишлија.

Како се наводи, Раднички је претходних месеци уложио доста средстава у припрему стадиона "Чаир" за финале Купа Србије, па ће због овог потеза бити принуђен да тражи новчану накнаду од Фудбалског савеза Србије.

"Такође, Раднички ће бити ускраћен и за 10 процената зараде од продатих улазница за финални меч, што је озбиљан ударац за клупску касу екипе којој је сваки динар и више него потребан у припремама за нови наступ у квалификацијама за Лигу Европе", додаје се у саопштењу.

"Ниш је деценијама уназад омиљена база за многе репрезентативне селекције наше земље, свака утакмица високог ризика у овом граду је беспрекорно огранизована, а овим потезом је по ко зна који пут омаловажен од оних који мисле да је Београд центар света и да нико ван њега у овој држави не заслужује ништа", поручују из Ниша.

Председник Радничког Ивица Тончев био је веома незадовољан.

"На шта сада све ово личи? Раднички не игра финале Купа, него играју Партизан и Звезда, и хајде сада да поништимо раније донету одлуку. Зашто, питам, зашто. Зар присталице фудбалског спорта и љубитељи фудбала, зар навијачи ова да наша до сада најуспешнија српска клуба на југу и југоистоку Србије, немају право да виде „црвено-беле" и „црно-беле" у директном дуелу на Чаиру!?! Да ли, како их зову "вечити ривали" морају да играју само у Београду. Ово је најблаже речено срамота оних који су донели ову најновију одлуку која је штетна и по фудбал и све друго", рекао је Тончев.

Први човек клуба са "Чаира" потом је изнео незадовољство и оптужбе и због штете коју град Ниша и његова привреда, али и сам Раднички претрпети.

"Нама, као клубу организатору финала по прописима припало би десет одсто од суме од продатих улазница. Значи, ако би на финалу било 10.000 гледалаца са улазницама плаћених просечно по 500 динара, приход би био пет милиона динара, штои недвосмислено значи да аутоматски Раднички остаје без пола милиона динара. Ко ће то нама да надокнади, ко ће да подмири наше досадашње трошкове у припреми финалне утакмице по много основа?", казао је он.

"Питам и ко ће да обештети хотелијере, власнике угоститељских и сличних објеката који су одавно планирали велики број гостију на дан пре и на дан одигравања финалне утакмице? Ко ће да надокнади утрошено време и дефинитивно велику штету због ангажовања од нашег клуба неколико десетина људи, који су увелико радили на организовању свих ситница и ствари за четвртак 23. мај и за финале Купа", истиче Тончев.

Према његовим речима, на овај начин је још једном потврђен сав бесмисао прича како је Раднички био фаворизован у Купу Србије и како му је трофеј додељен још у октобру, одлуком да се финале игра у Нишу.

"Надали смо се финалу, дали смо све од себе на терену, али ове године нисмо успели и идемо даље. Раднички је Партизану спортски честитао на победи у полуфиналу и био спреман да уложи сав механизам клуба у огранизацију финала које он неће играти, али му чак ни то није дозвољено у окружењу у којем су трофеји изгледа резервисани само за два тима", поручио је Тончев.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи