Савићевић: Утакмица против косовске селекције као свака друга

Предстојећи меч у квалификацијама за Европско првенство 2020. у којем ће Црна Гора у Подгорици дочекати косовску селекцију је утакмица као и свака друга, изјавио је председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић.

"Очекујем да се сви понашају као и на сваку другу химну, нема ту специјалног понашања, то је утакмица као и свака друга", рекао је Савићевић Танјугу у Бечу, где је учествовао у презентацији Црне Горе у организацији мреже за развој бизниса у југоисточној Европи (СЕЕБДН) и бечког дневника Пресе, на спекулације како би се могли понашати током интонирања химне Косова репрезентативци Црне Горе пореклом из Србије.

Додао је да за њега као председника Савеза и селектора Љубишу Тумбаковића та утакмица нема никакав специјални значај у односу на друге...

"Одиграћемо како најбоље умемо, да пробамо да освојимо три бода и задржимо шансе за друго место у групи", рекао је Савићевић. Он је навео да ће најтеже ће бити управо играчима и стручном штабу да припреми утакмицу и мотивише играче.

Утакмица се игра 7. јуна у Подгорици пред празним трибинама, јер је Дисциплинска комисија Уефе казнила Фудбалски савез Црне Горе једном утакмицом играња без присуства навијача, због инцидената на квалификационом мечу са Енглеском.

Савићевић сматра да је казна превисока и да је нису заслужили јер Црна Гора, истиче, није расистичка држава.

"Али десило се да једна групица од седам-осам људи уради оно што нису смели да ураде и ми смо добили драстичну казну коју нисмо заслужили и коју ћемо вероватно морати да одрадимо против Косова. Написали смо жалбу, али нисам сигуран да ће нам она бити усвојена", рекао је Савићевић.

У том смислу, навео је да ће утакмица бити тешка са спортског аспекта, а да ће на организационом плану бити мање посла него да се утакмица игра пред публиком.

"Лично, жао ми је што играчи неће имати подршку на тој утакмици, али тако се десило и то морамо да прихватимо", рекао је Савићевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво