Прваку Енглеске прети избацивање из Лиге шампиона

Шампион Енглеске Манчестер сити могао би да буде избачен из Лиге шампиона наредне сезоне, пише "Њујорк тајмс".

Истрага коју Уефа води против Мачестер ситија због кршења финансијског фер-плеја могла би се завршити искључењем енглеског првака из Лиге шампиона, преноси угледни "Њујорк тајмс".

Уефа већ неколико месеци истражује пословање шампиона Енглеске, а финансијска комисија европске куће фудбала анализира рачуне и уговоре клуба, који се одавно налази под сумњом да средства добија кршећи правила финансијског фер-плеја.

Наводно, инвестициони фонд, преко којег је Шеик Мансур купио клуб, годинама је улагао у Сити, без уговора или са уговорима о спонзорству, који су далеко изнад тржишних вредности, што није дозвољено правилима Уефе.

Коначну одлуку јавности ће саопштити руководилац истраге, бивши премијер Белгије Ив Летерм, а очекује се да ће тражити избацивање Ситија из европских такмичења на минимум годину дана.

Елиминација тима из Манчестера из борбе за престижан трофеј био би за богате власнике "грађана" огроман ударац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи