Дејан Станковић у Кући славних Интера

Бивши капитен репрезентације Србије Дејан Станковић од вечерас је члан друге генерације фудбалера који су ушли у Интерову Кућу славних.

Милански клуб је пред вечерашњи меч са Кјевом (2:0) направио свечаност и промовисао Станковића међу легенде клуба.

У групи са легендарним српским фудбалером били су Франческо Толдо, Ђакинто Факети и Ђузепе Меаца, чувени играч по којем стадион клуба носи име.

Пре њих, у првој генерацији изабрани су Валтер Зенга, Хавијер Занети, Лотар Матеус и Роналдо.

"Пријем у кућу славних Интера је заиста велико, животно признање на које сам веома поносан и које ми много значи. Оваква признања, у спротском смислу, дају неку врсту бемстрности и то ме чини врло срећним. Хвала пре свега мојој породици, пријатељима бројним саиграчима и тренерима из Интера, али и породици Морати што су ми помогли да дођем и будем ту где јесам, у Кући славних једног тако великог клуба као што је Интер. Године проведене у Интеру биле су сигурно најуспешније у мојој каријери, јер о томе сведоче трофеји, а самим тим и за мене најлепше", поручио је Станковић том приликом.

Станковић је за Интер наступао од 2004. до 2013. године са којим је пет пута освајао Скудето, четири пута Куп Италије, једну Лигу шампиона (2010. године), четири Суперкупа Италије и једно Фифа СП за клубове.

У дресу неро-азура одиграо је 239 утакмица и постигао 29 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се