Пирова победа Ливерпула, Сити одбранио титулу у Енглеској!

Фудбалери Манчестер ситија славили су у Брајтону 4:1 у последњем колу Премијер лиге и тако одбранили титулу шампиона Енглеске са бодом више у односу на Ливерпул. "Црвени" лако савладали Вулвсе са 2:0, остаје им утешна награда – финале Лиге шампиона. Јунајтед се обрукао на опроштају од сезоне, голеада у Лондону на мечу између Паласа и Борнмута. Познати учесници европских такмичења, док су још раније одлучени путници у нижи ранг.

Последње коло Премијер лиге није донело узбуђења каква су се очекивала, а за то се побринуо Манчестер сити, који на гостовању у Брајтону убедљиво славио 4:1.

Додуше, покупали су домаћи да закомпликују ситуацију, повели голом Марија у 27. минуту, али је екипа Пепа Гвардиола узвратила већ у следећем минуту. Агуеро је искористио асистенцију Давида Силве и спасао своју екипи великих мука.

Када је Лапорт донео предност "грађанима" јасно је било да се Сити неће "оклизнути" (да не замере навијачи Ливерпула на изразу). До краја меча Марез и Гундоган успели су да затресу мрежу голмана Рајана за велико славље плавог дела Манчестера.

Сити је тако освојио шесту титулу шампиона Енглеске, другу откако је екипу преузео Пеп Гвардиола.

Ливерпул је у исто време одрадио свој део посла. Садио Мане био је двоструки стрелац у победи над Вулвсима, али то једноставно није било довољно, па ће "Енфилд" наставити да сања титулу шампиона Енглеске.

Манчестер јунајтед се још једном обрукао, на свом терену је поражен од прежаљеног Кардифа 2:0 и на најгори могући начин завршио сезону за заборав.

У Лиги шампиона наредне сезоне, осим Ситија и Ливерпула, играће Челси и Тотенхем, док је Арсенал сезону завршио на петом месту, али ће имати прилику да тријумфом у Лиги Европе стигне до елите.

Од Премијер лиге су се опростили Фулам (још један катастрофалан пораз од Њукасла 4:0), Хадерсфилд (ремизорао у Саутемптону 1:1) и већ поменути Кардиф.

Резултати утакмица последњег кола: Брајтон – Манчестер сити 1:4, Ливерпул – Вулвс 2:0, Барнли - Арсенал 1:3, Кристал Палас - Борнмут 5:3, Фулам - Њукасл 0:4, Лестер - Челси 0:0, Манчестер јунајтед - Кардиф 0:2, Саутемптон - Хадерсфилд 1:1, Тотенхем - Евертон 2:2 и Вотфорд - Вест Хем 1:4.

Табела: Манчестер сити 98, Ливерпул 97, Челси 72, Тотенхем 71, Арсенал 70, Манчестер јунајтед 66, Вулвс 57, Евертон 54, Лестер 52, Вест Хем 52, Вотфорд 50, Кристал Палас 49, Њукасл 45, Борнмут 45, Барнли 40, Саутемптон 39, Брајтон 36, Кардиф 34, Фулам 26, Хадерсфилд 16.

Овако је протекло последње коло Премијер лиге:

17.51 – Крај! Сити је одбранио титулу савладавши Брајтон са 4:1. Ливерпулу није помогла ни победа над Вулвсима, завршили су такмичење на другом месту, са бодом мање од "грађана".

Резултати осталих мечева: Барнли - Арсенал 1:3, Кристал Палас - Борнмут 5:3, Фулам - Њукасл 0:4, Лестер - Челси 0:0, Манчестер јунајтед - Кардиф 0:2, Саутемптон - Хадерсфилд 1:1, Тотенхем - Евертон 2:2 и Вотфорд - Вест Хем 1:4.

17.38 – ГОЛ! Ливерпул постиже и други погодак на мечу, још једном је Мане стрелац! "Црвени" су одрадили свој део посла, али тешко је очекивати да ће Сити у последњих десет минута испустити три гола предности у Брајтону.

17.30 – ГОЛ! Сити постиже још један погодак и чини се оверава тријумф и тиулу! Четврти гол за "грађане" постигао је Гундоган у 72. минуту.

17.21 – ГОЛ! Сити сада има два гола предности и све је ближи освајању титуле, стрелац је Марез у 64. минуту! Још једном је Давид Силва асистирао, а Марез постигао леп погодак са 20-ак метара.

17.02 – Настављени су мечеви на Острву.

16.47 – Полувреме на Острву, оба конкурента за титулу имају три бода у џепу. Ливерпул води против Вулвса 1:0, док Сити у Брајтону има предност од 2:1.

Резултати осталих мечева: Барнли – Арсенал 0:0, Кристал Палас – Борнмут 3:1, Фулам – Њукасл 0:2, Лестер – Челси 0:0, Манчестер јунајтед – Кардиф 0:1, Саутемптон – Хадерсфилд 1:0, Тотенхем – Евертон 1:0 и Вотфорд – Вест Хем 0:2.

16.38 – ГОЛ! Десет минута после изједначења, Сити стиже и до предности! Стрелац је Ајмерик Лапорт у 38. минуту утакмице. Марез је извео корнер, а Француз високо скочио и главом погодио мрежу Мета Рајана.

16.28 – ГОЛ! Само минут после гола Брајтона, Агуеро враћа меч на почетак – 1:1! Није дуго трајала радост домаћих, Агуеро је рутински завршио једну лепу акцију "грађана", асистенција се пише Давиду Силви.

16.27 – ГОЛ! Шок за "грађане" у Брајтону, домаћин води голом Глена Марија! Паскал Грос извео је корнер са леве стране, а Мари био најбољи у скоку за изненадну предност Брајтона.

16.18 – ГОЛ! Ливерпул води на "Енфилду" од 17. минута, стрелац је Садио Мане! Сенегалац је искористио центаршут Александер-Арнолда са десне стране и са петерца рутинцки савладао голмана гостију. Уколико би се утакмице завршиле овим резултатима, "црвени" би постали шампиони.

16.15 – После 15 минута игре мреже мирују у Брајтону и Ливерпулу. Тотенхем је повео против Евертона голом Дајера, док Њукасл у Лондону има већ два гола предности против Фулама.

16.00 – Почели су мечеви последњег кола Премијер лиге у овој сезони.

15.40 – "Морамо да се фокусирамо на себе. Лепо је завршити сезону са 97 освојених бодова. Наравно да се надамо да се још нешто деси (кикс Ситија у Брајтоину), алу у сваком случају можемо бити поносни", рекао је Јирген Клоп пред одлучујуће коло на Острву.

15.30 – Сити је последњи пут поражен у завршном колу Премијер лиге 2013. године од Норича, а менаџер "канаринаца" тада је био Крис Хјутон, сада шеф струке у Брајтону.

15.05 – На "Енфилду" ће играти следећи играчи:

Ливерпул: Алисон, Александер-Арнолд, Ван Дајк, Матип, Робертсон, Фабињо, Вајналдум, Хендерсон, Мане, Салах и Ориги;

Вулвси: Патрисио, Бенет, Боли, Коуди, Доерти, Џони, Мутињо, Невес, Дендонкер, Жота и Хименез. 

15.00 – Састави тимова за меч у Брајтону:

Брајтон: Рајан, Бруно, Дафи, Данк, Бернардо, Кајал, Бисума, Нокерт, Јаханбакш, Грос и Мари;

Манчестер сити: Едерсон, Вокер, Компани, Лапорт, Зинченко, Гундоган, Б. Силва, Д. Силва, Стерлинг, Марез и Агуеро.

14.45 – Парови последњег кола Премијер лиге:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво