Лука Јовић, светла тачка у тужној ноћи Ајнтрахта

Екипа Челсија играће против Арсенала у финалу овогодишњег издања Лиге Европе. Тиму из Франкфурта није помогла ни још једна добра партија Луке Јовића, који је својим десетим поготком у такмичењу донео продужетак својој екипи.

Мало је недостајало да Ајнтрахт обори на плећа још једног великог противника, али је Челси после бољег извођења пенала елиминисао немачки тим и заказао дуел са градским ривалом Арсеналом у финалу Лиге Европе.

Као и у првом мечу (1:1), стрелац за Ајнтрахт на "Стамфорд бриџу" био је Лука Јовић. Постигао је изједначујући гол који је чету Адија Хитера одвео у продужетке. То је био његов 10. погодак у такмичењу, чиме се изједначио са Оливијеом Жируом на челу листе стрелаца другог по квалитету европског такмичења.

Некадашњи фудбалер Звезде касније је био прецизан и у пенал серији, а у дуелима са Челсијем показао је важну катрактеристику расних нападача - погодио је када је то било најпотребније његовој екипи.

Јовић још једном је доказао да није још један у низу прецењених младих играча, а у двомечу против Челсија се опростио од клуба који му је донео толико тога позитивног у каријери.

Наредна станица младог нападача највероватније ће бити мадридски Реал, па ће српски љубитељи фудбала следеће сезоне гледати Јовића на најсветлијој позорници европског фудбала, Лиги шампиона.

Асистент код поготка незванично нове аквизиције мадриског Реала био је још један српски репрезентативац Мијат Гаћиновић, који је тако постао други најбољи асистент такмичења, иза Вилијана.

Ајнтрахт је ове сезоне показао да припада врху европског фудбала, пошто су били надмоћнији од звучнијих и трофејнијих тимова, попут Марсеља, Интера, Бенфике...

Ипак, Челси се "провукао". Звиждуци домаћих навијача довољно говоре о игри Саријевог тима, али је срећа била наклоњена плавцима, који ће бити у прилици да се поново боре за трофеј који су освојили 2013. године.

Еден Азар се од навијача Челсија може опростити још једном европском титулом, а сва је прилка да ћемо у наредним годинама гледати убитачан тандем неких нових "галактикоса", Азара и Јовића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво