Нико као Милијаш, пет титула са Звездом

Капитен Црвене звезде Ненад Милијаш изјавио да је част освојити пет титула у црвено-белом дресу, чиме је постао први коме је то пошло за руком после распада СФРЈ.

Милијаш је и рекордер по броју утакмица после 1992. године, за сада 250, а укупно заузима 15. место на вечној листи.

"Превелика ми је част због свега, титула нам је била главни циљ ове сезоне. Мени је пети пут да сам шампион у Црвеној звезди, лепа бројка. Волео бих да ме неко стигне, али мислим да неће бити лако. Прелепа сезона је на измаку, стварно је част бити део Звезде. Остао нам је још један циљ, а то је да освојимо и Куп", рекао је Милијаш за клупски сајт.

Некадашњи репрезентативац на најлепши начин ставља тачку на богату каријеру. Већ је одавно ушао у историју као рекордер новијег добра по броју титула, а имаће прилику да се опрости дуплом круном.

Тренутно је на снази његов трећи мандат у црвено-белом дресу, у који је први пут стигао 2006. године. Дебитантску утакмицу за црвено-беле одиграо је 18. фебруара 2006. на гостовању на Вождовцу, када је Звезда славила победу од 2:0, док је првенац уписао 11. марта исте године у тријумфу над Радом – 1:0 на Маракани.

Осим легендарног капитена најтрофејнијег српског клуба, још тројица играча у актуелном тиму дочекала су пето звање државног шампиона – Милан Борјан, Немања Милуновић и Лоренцо Ебисилио. Сјајни голман је био три пута првак Бугарске, стамени штопер је четири пута дошао до титуле у Белорусији, док је холандски везиста по два пута подизао шампионски пехар као члан Ајакса и кипарског Апоела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво