Јованчић: Нема опуштања, нападамо "дуплу круну"

Фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић упозорио је да нема времена за велико славље, без обзира што је обезбеђена титула шампиона Србије, јер је циљ освајање "дупле круне".

Најбољи појединац меча у победи над лучанском Младости (1:0) каже да се његовом тиму исплатила нападачка игра чак и са играчем мање, после црвеног картона Марку Гобељићу.

"Освојили смо титулу, али не смемо никако да се опуштамо јер нас чека реванш полуфинала и надам се финале Купа. Пробаћемо да нападнемо дуплу круну", рекао је Јованчић новинарима после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Јованчић је описао и одлучујући тренутак меча против Младости, када се ослободио тројице чувара и покренуо акцију за гол Милана Павкова у 83. минуту.

"Пао сам у дуелу, али успео да се изборим за нашу контру, доста велики простор се отворио и искористио сам га... Добро сам повукао, додао Гајићу, а он асистирао Павкову. Код паса Гајићу мислио сам да је боље да сачекам, да њихов бек рашири и протурим му лопту из леђа да бисмо имали велику предност".

Јованчић наглаша да су утисци сјајни након трофеја шампиона државе.

"Младост је тежак противник, поготово када је неопходно да их "отвориш". На крају смо успели да у финишу дамо гол... Осећај је феноменалан, освојити титулу пред својим навиајчима после тешке годне је велика ствар".

Јованчић, који је добар део каријере играо трећу лигу, истиче да му много значи што је освојио први трофеј.

"Драго ми је што сам део генерације која је уписала трећу звездицу", изјавио је Јованчић, алудирајући да Звезда слави 30. титулу и да је већ "уписала" ону из 1946. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво