Звезда победом одбранила титулу, укупно 29. трофеј

Црвена звезда – Младост 1:0 (0:0). Фудбалери Звезде савладали су Младост из Лучана и два кола пре краја обезбедили нову титулу шампиона Србије. Партизан је након преокрета у финишу сусрета стигао до победе над Напретком - 2:1. Чукарички савладао Пролетер са 3:0. Без голова на мечу Радничког и Војводине.

Црвена звезда је стигла до 29. титуле шампиона. Звезда је нападала, а у првом полувремену Младост је била та која је могла у неколико наврата до вођства, али су њени играчи пропустили пар стопостотних шанси. У наствку Звезда је била та која је доминира, промашила пенал, остала са играчем мање, ипак, голом Павкова стигла до победе и титуле.

Звезда је кренула на победу. Ређале су се прилике пред голом Росића, али нападачи црвено-белих нису успевали да нађу пут лопти до мреже. Младост је углавном претила из контранапада, али је одбрана успела да осујети продоре гостију.

Наставили су црвено-бели са притисцима на гол Младости, неколико изгледних прилика, ипак одбрана гостију је одлично функционисала. Своје шансе пропустили су пре свих Јовељић, а потом Бен и Марин.

У 22. минуту најбоља прилика на мечу и то за Младост, Бојовић је одлично упослио Бојића по средини казненог простора, овај се нашао сам испред Борјана, али је био непрецизан и лопта одлази крај леве стативе. Минут касније после брзе контре Бојовић је излетео пред гол Звезде, али је и његов покушај осујећен. Период игре у коме је Младост озбиљно запретила закључио је Радивојевић, који се после контре нашао у доброј прилици, али није успео да савлада Борјана.

Велика гужва у казненом простору гостију у 31. минуту, ипак, голман Росић је изашао као победник.

Младост је одговорила брзом контром сам у петерцу испред Борјана био је Бојић, шутирао, али је голман Звезде успео да одбије лопту у корнер. У наставку акције сам је на петерцу био Радивојевић, али је лоше захватио лопту па је и ова шанса пропала.

Звезда је наставила да држи лопту у свом поседу, притиска гол противника, али није успела да пробије бедем испред гола гостију, па се на полувреме отишло при резултату који је важио на почетку сусрета.

Црвено-бели су кренули још агресивније у наставку. Младост се углавном бранила, и ретко прелазила половину терена. Велику прилики пропустио је Вукановић 52. минути, после гужве у казненом простору, његов ударац је био непрецизан па је пропала и ова шанса.

Црвено-бели су пропустили велику шансу у 62. минуту. Марин је упутио сјајан центаршут са десне стране, највиши у казненом простору био је Родић и главом упутио ударац, који голман Росић успева да одбрани.

Најбољу шансу да поведе Звезда је прпустила у 67. минуту. Након што је Павков оборен у казненом простору, голман Росић је одбранио ударац Бена са беле тачке. Минут касније црвено-бели су остали са играчем мање. Гобељић је због симулирања зарадио други жути картон и судија му је показао пут у свлачионицу.

Иако са играчем мање црвено-бели су наставили да нападју, а своју шансу прпустио је Павков у 76. минуту, тачније његов ударац главом одбранио је голман Росић. Четири минута касније Бен није успео да погоди мрежу са неколико метара.

Можда и најлепша акција црвено-белих крунисана је поготком у 83. минуту. Јованчић је са леве кренуо ка супротној страни, уочио је Гајића, који се убацивао у казнени простор по десној страни, уследио је сјајан пас. Гајић враћа лопту ка Павкову који прецизним ударце успева да савлада Росића и донесе свом тиму предност.

До краја сусрета црвено-бели су умирили темпо и мирно привели меч крају.

Резултати и стрелци 5. кола плеј-офа:
Црвена звезда - Младост 1:0 (Павков 83)
Партизан - Напредак 2:1 (Пантић 63, Шћекић 90+3 - Илић 20)
Раднички - Војводина 0:0
Чукарички - Пролетер 3:0 (Мудрински 6, 36, Шапић 79).

Табела: Црвена звезда 54, Раднички 46, Чукарички 37, Партизан 36, Младост 32, Напредак 27, Пролетер 22, Војводина 21.

Ток мечева:

19.56 – Крај утакмица, резултати: Црвена звезда - Младост 1:0, Партизан - Напредак 2:1, Чукарички  - Пролетер 3:0, Раднички - Војводина 1:0. 

19.54 – ГОООЛ! Партизан води са 2:1. Стрелац је Шћекић у трећој минуту надокнаде.

19.43 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 1:0 против Младости. Стрелац је Павков у 83. минуту. Јованчић је са леве стране кренуо у продор ка средини терена, одлично је упослио Гајића, који враћа ка Павкову, а овај прецизним ударцем погађа мрежу гостију.

19.33 – Чукарички води са 3:0 против Пролетера. Стрелац је Шапић у 79. минуту.

19.29 – Због симулирања Гобељић добија други жути картон и Звезда остаје са играчем мање од  68. минута сусрета.

19.28 – Голман Росић је успео да одбрани ударац Бена.

19.27 – Пенал за Црвену звезду, у казненом простору оборен је Павков.

19.23 – ГОООЛ! Партизан изједначио против Напретка - 1:1. Стрелац је Пантић у 63. минуту. Урошевић је успео да упосли Сашу Илића у казненом простору, овај је проследио у простор, налетео је Пантић и закуцао лопту у мрежу.

19.02 – Почело је друго полувреме.

18.49 – Полувреме, резултати: Црвена звезда - Младост 0:0, Партизан - Напредак 0:1, Чукарички - Пролетер 2:0, Раднички - Војводина 0:0.

18.38 – Чукарички води против Пролетера са 2:0. Стрелац је поново Мудрински у 36. минуту.

18.19 – ГОООЛ! Напредак повео против Партизана - 1:0. Стрелац је Андреј Илић у 20. минуту. Аксентијевић је центрирао са десне стране, Аливодић је био највиши у скоку и шутирао главом, Стојковић одбија ту лопту, она долази до Илића који је спровди у мрежу.

18.10 – Чукарички води против Пролетера са 1:0. Стрелац је био Мудрински у 6. минуту.

18.00 – Почели су мечеви 35. кола: Црвена звезда - Младост, Партизан - Напредак, Чукарички - Пролетер, Раднички - Војводина.  

17.55 – Резултати 25. кола плеј-аут групе:  Бачка - Рад 1:2, Динамо Врање - Земун 1:0, Вождовац - Мачва 1:1, Спартак Суботица - Радник Сурдулица 3:3.

17.31Састави тимова:

Партизан: Стојковић, Милетић, Павловић, Валијенте, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Пантић, Ивановић, Николић и Рикардо.

Напредак: Ни. Петровић, Аксентијевић, Остојић, Обрадовић, Деак, Не. Петровић, Ђорић, Маринковић, Ивановић, Аливодић и Илић

17.30Састави тимова:

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Вукановић, Јовељић.

Младост: Росић, П. Јовановић, Милошевић, Шатара, Лековић, Андрић, И. Јовановић, Пејовић, Радивојевић, Бојић - Бојовић

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво