Борјан: Победа у дербију велики плус; Јованчић: Прави дерби

Голман Црвене звезде Милан Борјан и везни фудбалер Душан Јованчић сложили су се да је њихов тим био бољи од Партизана (2:1) у вечитом дерби и да је одбрана титуле шампиона Србије веома близу. Одлични чувар мреже на интересантан начин говорио је о тактици коју је тражио тренер Владан Милојевић.

"Одвојили смо се овом победом, то је велики плус за нас. Идемо даље, имамо четири утакмице до краја и да славимо титулу", рекао је Борјан новинарима после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Одлични чувар мреже на интересантан начин говорио је о тактици коју је тражио тренер Владан Милојевић.

"Милојевић је тражио да играмо до ноге, да акција креће из последње линије. Искрено, ја нисам хтео да ризикујем, боље да гађам на Павкова, да он покуша да је задржи. Тренер има право да виче, ми смо његови војници. Шта он каже, ми то треба да радимо", навео је Борјан и осврнуо се на сукоб са нападачем Партизана Рикардом Гомешом.

"Ништа посебно, добио сам ударац, вратио сам му. То је све било у жару фудбала, дешава се. Живот иде даље", рекао је он.

Његов саиграч Душан Јованчић каже да је виђен прави дерби.

"Била је тешка утакмица, прави дерби са доста борбе и трчања. Ми смо у правом тренутку у другом полувремену постигли први гол. Кад се отворила игра, дали смо и други. На крају тај пенал у 90. минуту није много променио, касно се десио. Заслужили смо победу. Мислим да смо били бољи и да смо корак ближе титули", рекао је Јованчић.

Везни играч црвено-белих истакао је да је на терену била жестока борба и доста емоција са обе стране.

"То је дерби. Каква год да је ситуација, на терену је увек ватрено. Нико неће да изгуби најважнију утакмицу у сезони. Срећом, овај трећи дерби смо успели да решимо у своју корист", рекао је Јованчић.

Он је додао да ће им овај тријумф донети сигурност у финишу сезоне у који долази са шест бодова више у односу на Раднички.

"Имамо још четири кола и не смемо да се опустимо. Видели смо да можемо да се опечемо врло лако (пораз од Чукаричког прим. аут). Реванш у Купу да одрадимо како треба, пошто имамо добру предност. И онда, ако уђемо у финале да узмемо трофеј", закључио је Јованчић.

Црвена звезда првенство наставља 1. маја гостовањем Војводини у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво