Милојевић: Дерби је имао све

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да се у победи над Партизаном (2:1) видела реакција његовог тима после пораза од Чукаричког, који је описао као шамар.

"Дерби је имао све, пуно набоја, желео сам да видим реакцију после пораза на Бановом брду. Тамо смо добили шамар, добро је бридео и то се видело на играчима да имају велику жељу да добију великог ривала. Јасно се видео да је био велики улог, али мора више да се преузме одговорност", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Милојевић признаје да се код оба тима видео страх од грешке.

"Даћу пример - ако је Вукановић дао 12 голова у Напретку, онда би у Звезди требало 50... Није баш тако у фудбалу, ово је дерби и у нашим границама. Сложио бих се да мора боље, код оба тима, али у другим утакмицама су сви опуштенији. На дербију грешка остане у глави, можда и до краја каријере, па се зато дешава да се прескаче игра", објаснио је Милојевић.

Како је нагласио, морао је да стрепи у финишу утакмице иако је Црвена звезда могла раније да све реши.

"Кључни детаљ је била шанса за гол Иванића. Да смо је искористили, била би стављена тачка. После се десио пенал и стрепели смо у последњим минутима, толико и да уведем трећег штопера иако то нама није својствено", рекао је тренер Звезде.

Милојевић је образложио да је из тактичких разлога оставио на клупи капитена Вујадина Савића.

"За мене су сви капитени, Вујадин је сјајан играч и капитен. И пре утакмице сам рекао да постоје многа изненађења, оно што видим то и одређујем. Капитен није само кад игра, он је свуда", навео је Милојевић.

Он је прокоментарисао и потез навијача Црвене звезде да одају поштовање капитену Партизана Саши Илићу транспарентом.

"Пуна наклоност за потез, апсолутно се слажем са њима. Сале је велики играч без обзира што је из редова великог ривала. Диван гест и лепо га је видети", закључио је Милојевић, а на питање колико је Звезда ближа титули дао интересантан одговор.

"Желите да чујете оно '50 одсто смо шампиони, 100 одсто нисмо'", упитао је новинаре уз осмех Милојевић.

Четири кола пре краја Црвена звезда је пред одбраном титуле са шест бодова више од другопласираног Радничког, док је Партизан пети и ван зоне за излазак у Европу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво