Раднички победио Партизан, меч преломио гол из офсајда

Нишки Раднички савладао је, након преокрета, екипу Партизана на Чаиру (3:1). Стојановић, Грбић и Ранђеловић су погодили за домаћи састав, док је једини гол за црно-беле дело Ђорђа Ивановића. Погодак који је променио ток утакмице, дело Петра Грбића, постигнут из ситуације коју ће вероватно нешто теже бити објаснити „судијском грешком“.

Фудбалери нишког Радничког савладали су на свом Чаиру екипу Партизана резултатом 3:1 и тако стигли до прве победе у плеј-офу Суперлиге Србије.

Након тријумфа над Чукаричким у уводном колу финалног дела српског шампионата, црно-бели су тако убележили и први пораз.

Ненад Лалатовић, тренер Радничког, говорио је после првог меча у полуфиналу Купа Србије између два ривала и пораза његовог тима у Београду да ће Партизан имати великих проблема на „терену који није тепих" на југу Србије, а то је, макар делимице, своју потврду добилу и у недељној утакмици.

Партизан се мучио у првом делу, а Раднички, како обично бива у сличним околностима и на сличним теренима када једна екипа своју доминацију жели да оствари поседом а друга ритмом и енергијом, је деловао конкретније.

Свакако није, међутим, био довољно конкретан с обзиром да је први гол постигао ипак Партизан. Ђорђе Ивановић је погодио у финишу првог дела утакмице.

Ипак, у дословце последњој ситуацији у надокнади првог полувремена, Стојановић је лепо погодио из словодног ударца за ивице казненог простора.

Два тима су на одмор отишла резултатски поравната.

Екипа Ненада Лалатовића је у отварању другог полувремена, после акције која је једна од основних карактеристика свих екипа које је водио овај тренер (а у Србији их је заиста пуно) – дакле, говоримо о контранападу и брзом нападу – стигао до прилике да угрози гол Партизана.
А онда се догодила ситуација која је, то сада видимо, преломила сусрет. Петар Грбић, некада фудбалер Партизана, упутио је лопту искоса са леве стране. Она је била намењена Ранђеловићу, чија дистанца од претпоследњег фудбалера Партизана се мери метрима пре него центиметрима, који је био у офсајду.

Лопта је ушла у гол, а да је млади фудбалер није додирнуо, што наравно, ако се говори о стриктном придржавању фудбалским правилима (јел‘ постоји још неки начин?), и даље чини офсајд, јер је стајао директно испред голмана Партизана Кљајића.

Штавише, он је чак и направио финту телом, преваривши и тиме чувара мреже црно-белих, што читаву ситуацију чини очигледнијом. Међутим, арбитар Бојан Николић и његови помоћници (или помоћник, у овом случају) то нису видели, те је Раднички повео.

Недуго затим, а после негодовања фудбалера Партизана и смиривања од стране њиховог тренера Саве Милошевића, Раднички, очевидно охрабрен моментумом који је сада био на његовој страни потпуно, постиже још један гол и тиме решава питање победника.

Раднички је други на табели плеј-оф лиге, док је Партизан трећи заједно са Чукаричким, а са само бодом заостатка за њима јесте екипа Младости из Лучана.

Састави:

Раднички: Ристић, Бондаренко, Панков, Црномарковић, Ђорђевић, Дринчић, Тодоровски, Ранђеловић, Стојановић, Грбић, Хаскић.

Партизан: Кљајић, , Милетић, Остојић, Валијенте, Вулићевић, Здјелар, Смиљанић, Пантић, Ивановић, Николић, Рикардо Гомеш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи