Костић стрелац, Ајнтрахт у полуфиналу

Српски репрезентативац Филип Костић постигао је један од два гола Ајнтрахта у мечу са Бенфиком и тако помогао немачком тиму да се пласира у полуфинале Лиге Европе. Противник ће им бити енглески Челси.

Ајнтрахт је успео да надокнади негативан резултат из првог меча (4:2) и победом од 2:0 се пласира у полуфинале.

Стрелци за немачку екипу били су Костић у 37. и Роде у 67. минуту меча. За Франкфурт су још наступали и Лука Јовић и Мијат Гаћиновић, док се у тиму Бенфике нашао Љубомир Фејса.

Тежак али не и немогућ задатак био је пред Ајнтрахтом. Екипа из Франкфурта морала је да постигне два гола, а да притом не прими ниједан, како би надокнадили пораз из првог меча.

До првог гола домаћа екипа стигла је у 37. минуту преко Филипа Костића. Српски репрезентативац најбоље се позиционирао и реаговао након стативе коју је погодио Мијат Гаћиновић. Треба напоменути да је Костић био у недозвољеној позицији, али судија Орсато и његови помоћници то нису приметили, а ВАР технологија се не користи у Лиги Европе. 

Други гол дело је Себастијана Родеа. Бивши члан Бајерна одлично је шутирао са ивице шенснаестерца, након што га је упослио Ребић.

Бенфика је имала своје шансе за погодак, поготово у другом делу утакмице, али је одличан био голман Ајнтрахта Трап, који је у пар наврата имао и среће.

Ајнтрахт се пласирао у полуфинале Лиге Европе, а тамо ће им противник бити енглески Челси, који је елиминисао Славију из Прага.

У другом полуфиналу састају се Арсенал и Валенсија.  Утакмице полуфинала играју се 2. и 9. маја.

Резултати осталих мечева:

Челси – Славија 4:3
Наполи – Арсенал 0:1
Валенсија – Виљареал 2:0

Овако је протекао меч: 

22.56 – Крај меча. Победа Ајнтрахта над Бенфиком од 2:0. Немци иду у полуфинале.

22.28 – ГОООЛ! Ајнтрахт води са 2:0 од 67. минута. Немци долазе до резултата који их води даље, Роде постиже гол, на асистенцију Ребића. Нису успели фудбалери Бенфике да отклоне опасност пред својим голом, након одбитка лопта долази до Ребића, па до Родеа, који матира голмана ривала.

22.06 – Настављен је меч...

21.48 – Завршена су прва полувремена на свим четвртфиналним дуелима. Ајнтрахт голом Костића води против Бенфике са 1:0.

Резултати на осталим сусретима: Челси – Славија 4:1, Наполи – Арсенал 0:1, Валенсија – Виљареал 1:0.

21.38 – Тренер Бенфике Бруно Лаж искључен је након што је протестовао код главног судије Орсата. Лаж је покушао да убеди главног судију да се стрелац гола Ајнтрахта Костић био у офсајду.

21.36 – ГООЛ! Ајнтрахт води од 37. минута, Костић је стрелац. Гаћиновић је првобитно шутирао и погодио стативу, на лопту је натрчао Костић, који је потом савладао голмана Бенфике. Гости су се бунили пошто је Костић био у офсајд позицији, али судија није променио одлуку. ВАР технологија се не користи у Лиги Европе.

21.00 – Почео је меч...

20.35 – Ајнтрахт и Бенфика меч ће започети у следећем саставу:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво