Меси: Били смо бољи, извукли смо поуке из пораза од Роме

Лионел Меси, најбољи фудбалер Барселоне, остао је прибран после пласмана у полуфинале Лиге шампиона. Каталонци су у реваншу победили Манчестер јунајтед 3:0 и са убедљивих 4:0 отишли међу четири најбоље екипе на старом континенту.

Меси је био двоструки стрелац у рутинском тријумфу над "црвеним ђаволима", који је могао да протекне знатно другачије да Маркус Рашфорд у првом минуту није погодио пречку.

"Не смемо да допуштамо да у утакмицу улазимо на начин на који смо то данас урадили. Много су нам претили на почетку. Направили смо корак напред. Показали смо карактер, осим у првих пет минута, били смо боља екипа током читаве утакмице. Извукли смо поуке из утакмице против Роме", рекао је Меси.

Он је други погодак постигао захваљујући великој грешци голмана Давида хе Хее.

"Други гол сам постигао захваљујући срећи, али ме радује победа и приказана игра".

"Блауграна" ће се у полуфиналу састати са победником двомеча Ливерпул - Порто. Енглески клуб на реванш на "Драгау" носи предност од 2:0.

"Без обзира да ли нам идући противник био Ливерпул или Порто, имаћемо тежак задатак. Ко год да прође, заслужено ће бити у полуфиналу".

Шампион Шпаније на добром је путу да освоји триплу круну – у Ла Лиги је готово обезбедио нову титулу, у Купу краља ће играти финале против Севиље, док неколико сезона није отишао оволико далеко у Лиги шампиона.

"Трипла круна? Нећемо да причамо о томе. Идемо корак по корак, морамо да потврдимо титулу у Ла Лиги и потом се усредсредити на освајање Купа", закључио је Меси.

Омалени Аргентинац је тако наставио невероватан низ против енглеских клубова - на 32 сусрета постигао је чак 24 поготка (девет Арсеналу, шест Ситију, четири Јунајтеду, три челсију и два Тотенхему). Он је трећи најбољи стрелац против велике шесторке енглеског фудбала, иако никада није играо у Премијер лиги! 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво