Копље у срце "Старе даме", Меси нокаутирао "ђаволе"

Фудбалери Ајакса направили су још једно велико изненађење у Лиги шампиона, пошто су у у Торину савладали Јувентус резултатом 2:1 и пласирали се у полуфинале елитног такмичења. Барселона прегазила екипу Манчестер јунајтеда са 3:0, Меси двоструки стрелац. У среду ће бити познати остали полуфиналисти, састају се Манчестер сити – Тотенхем (РТС1) и Порто – Ливерпул.

Мало ко је очекивао да ће Ајакс елиминисати троструког узастопног шампиона Европе, али је Реал остао на коленима. "Копљаници" ту нису стали – савладали су Јувентус у Торину и пласирали се у полуфинале Лиге шампиона.

После амстердамских 1:1 из првог меча, "Стара дама" већ је била виђена међу четири најбоље екипе на континенту, али екипа Ерика тен Хага веровала је да може до, слободно се може рећи, чуда у Торину и њега остварила на маестралан начин.

Јувентус је повео голом Кристијана Роналда, којем је то био девети погадак Ајаксу у седам последњих сусрета. Јуве је изгледао самоуверено, чврсто, агресивно...

Међутим, Дони ван де Бек је, помало и срећно, постигао изједначујући гол у у 34. минуту и потпуно пореметио систем игре екипе Макса Алегрија. 

У другом делу на терену постојао је само један тим. Душан Тадић био је креатор многих акција свог тима, иако у овом мечу није имао кључну улогу. Зијеш и Нерес пробијали су по боковима, из другог плана сјајно се додавали Ван де Бек и Френки де Јонг, док је игра Јувентуса деловала потпуно безидејно.

Човек одлуке овога пута био је млади капитен Матијас де Лихт, који је надвисио одбрану Јувентуса и силовито закуцао лопту у мрежу вечерас одличног Војчеха Шчесног.

Имали су домаћи нешто мање од пола сата да преокрену резултат, али Кристијано Роналдо није имао подршку саиграча, на шта је у великој мери утицала повреда Дибале у првом делу, као и изостанци Марија Манџукића и Дагласа Косте.

Није успео Јувентус чак ни да угрози гол Онане, иако је у последњим минутим можда и оштећен за једанаестерац.

Ипак, Ајакс је заслужено у полуфиналу Лиге шампиона, где ће играти против бољег из дуела између Манчестер ситија и Тотенхема (среда, 21.00, РТС1).

Де Хеин кикс коштао "ђаволе" полуфинала

У другој утакмици вечери, Барса је оправдала улогу фаворита против Манчестер јунајтеда и убедљивим тријумфом од 3:0 потврдила резултат са "Олд Трафорда" прошле недеље (1:0).

Поново је Лионел Меси био прва виолина Барселониног оркестра, а омалени Аргентинац је са два поготка у првих 20 минута практично већ решио питање победника двомеча.

Рашфорд је већ у првом минуту погодио пречку Тер Штегеновог гола, да би Меси узвратио у 14. сјајним поготком са двадесетак метара.

Само шест минута ксније, Меси се поново уписао у листу стрелаца, али овога пута му је у великој мери помогао голман "ђавола" Давид де Хеа, који је почетнички одреаговао и пропустио лопту у мрежу.

Барса је у финишу првог дела могла да зацементира тријумф, али се Де Хеа, макар делимично, искупио за велики кикс код другог гола Барсе.

Коначан резултат на "Ноу Кампу" поставио је Филипе Кутињо, фантастичним ударцем у 61. минуту.

Барселона ће у полуфиналу играти против бољег из дуела између Порта и Ливерпула (среда, 21.00), а енглески тим је у првом мечу однео победу од 2:0.

Овако је протекло вече у Лиги шампиона:

22.55 – Крај и у Торину, Ајакс је шокирао "Стару даму" и наћи ће се у жребу за полуфинале.

22.50 – Завршен је меч на "Ноу Кампу", Барселона је савладала Јунајтед са 3:0 и пласирала се у полуфинале.

22.41 – Ајакс постиже још један погодак, који је поништен због офсајд позиције у којој се нашао Зијеш.

22.28 – ГОЛ! Ајакс води у Торину голом Де Лихта у 67. минуту! "Копљаници" све ближи још једном изненађењу у овогодишњој Лиги шампиона.

22.19 – ГОЛ! Барселона води 3:0 и практично је у полуфиналу такмичења. Стрелац је Кутињо у 61. минуту.

22.13 – Огромна прилика за Ајакс, Зијеш је био у ситуацији "један на један" са Шчесним, али је пољски голман феноменално интервенисао.

22.06 – Пауло Динала не може да настави меч због повреде, уместо њега у тиму Јувентуса игра Мојзе Кеан.

22.06 – Настављено је и у Торину.

22.03 – Почело је друго полувреме у Барселони.

21.50 – Полувреме и у Торину, Јувентус – Ајакс 1:1.

21.48 – Полувреме на "Ноу Кампу", Барселона води против "ђавола" са 2:0.

21.34 – ГОЛ! Ајакс стиже до изједначења, стрелац је Ван де Бек!

21.30 – Прегледао је судија Турпан снимак гола и потврдио своју одлуку – Јувентус води 1:0.

21.28 – ГОЛ! Јувентус води 1:0 од 28. минута, стрелац је Кристијано Роналдопосле корнера Пјанића!

21.20 – ГОЛ! Барса већ у 20. минуту има два гола предности, поново је стрелац Лионел Меси! Велика грешка Давида де Хее, лопта му пролази кроз руке и завршава у мрежи.

21.16 – ГОЛ! Барселона ипак стиже до предности! Меси је одузео лопту Ешлију Јангу и прецизним ударцем са 20-ак метара погађа доњи десни угао Де Хеиног гола.

21.13 – Ништа од пенала! Судија Брих прегледао је снимак на сугестију ВАР собе и показао да није било прекршаја.

21.11 – Пенал за Барселону! Фред је оборио Ракитића, судија Брих показује на белу тачку.

21.10 – Принудна измена у тиму Ајакса, уместо повређеног Мазрауија у игри је Дејли Синкгравен.

21.02 – Велика прилика за Јунајтед на самом почетку утакмице. Маркус Рашфорд погодио је пречку у првом минуту утакмице.

21.00 – Почео је сусрет и у Барселони.

21.00 – Почео је дуел у Торину.

20.55 – Занимљив је податак да је Јувентус последњу титулу шампиона Европе освојио 1996. године, када је у финалу после бољег извођења пенала био бољи од Ајакса. С друге стране, "копљаници" су последњи пут савладали "Стару даму" давне 1973. године – у финалу Купа шампиона у Београду.

20.45 – Кристијано Роналдо и саиграчи поред дуел са Ајаксом.

20.30 – Завирите у свлачионицу Барселоне...

20.00 – На "Камп Ноу" ће играти следећи играчи:

Барселона: Тер Штеген, Роберто, Пике, Ленгле, Алба, Бускец, Артур, Ракитић, Кутињо, Суарез и Меси;

Јунајтед: Де Хеа, Џонс, Линделеф, Смолинг, Јанг, Мектомини, Фред, Погба, Марсијал, Лингард и Рашфорд.

19.55 – Познати су састави тимова за меч у Торину:

Јувентус: Шчесни, Де Шиљо, Бонући, Ругани, Сандро, Пјанић, Џан, Матуиди, Бернардески, Дибала и Роналдо;

Ајакс: Онана, Фелтман, Де Лихт, Блинд, Мазрауи, Шене, Де Јонг, Ван де Бек, Нерес, Зијеш и Тадић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво