Звезда и Раднички у дербију за титулу, Чукарички у Хумској

Расплет у Суперлиги Србије достиже последњу фазу, креће плеј-оф и плеј-аут, и предстојећег викенда могла би да буде одлучена трка за титулу првака јер се састају фудбалери Црвене звезде и нишког Радничког на стадиону "Рајко Митић".

Бранилац трофеја има четири бода више од Нишлија и тријумфом би ставио једну руку на пехар, пошто би остало још само пет кола после тога.

Ипак, питају се и гости на челу са бившим фудбалером и тренером Црвене звезде Ненадом Лалатовићем и покушаће да направе подвиг како би другом вечитом ривалу задали ударац, после Партизана, али и учинили трку једном од најзанимљивијих последњих година.

Пред празним трибинама на стадиону у Хумској, због казне Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, играју Партизан и Чукарички у борби за коту три.

Управо су се исти ривали, на истом месту, састали када су црно-бели славили у мечу пуном преокрета са 3:2 на дебију у Хумској Сава Милошевића, који је пред овај меч одлучио да одведе екипу у етно село Станишић и подигне јој морал.

Тренутно су бодовно поравнати и победник би направио кључан корак ка трећој позицији...

Велика неизвесност влада и у плеј-ауту, односно борби за опстанак, где практично сви имају шансу да сачувају суперлигашки статус.

Коло се отвара данас дуелом у Суботици између Спартака и Рада, који је у очајној форми, "фењераш" Земун на "крову" против Вождовца тражи излази из кризе и са дна табеле, Мачва у директном дуелу чека врањански Динамо, као и Радник екипу Бачке.

Распоред утакмица, петак: Спартак - Рад (17 сати). Субота: Црвена звезда - Раднички Ниш (18), Младост - Напредак (18), Радник - Бачка (18), Мачва - Динамо (19), Партизан - Чукарички (19), Војводина - Пролетер (19), Вождовац - Земун (19).

Плеј-оф: Црвена звезда 42, Раднички 38, Партизан 27, Чукарички 27, Младост 23, Напредак 21, Војводина 20, Пролетер 19.

Плеј-аут: Спартак 19, Радник 19, Вождовац 19, Мачва 16, Бачка 13, Рад 11, Динамо 10, Земун 9.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво